Mısır‘da Hıristiyan-Müslüman Çatışması: 9 Ölü, 144 Yaralı

Mısır‘ın Giza kentinin İmbabe bölgesinde dün akşam Müslümanlar ve Hıristiyanlar arasında çıkan çatışmada 9 kişi öldü, 144 kişi de yaralandı.

Çatışma, Müslüman olan Kıpti bir kızın kilisede alıkonulduğu şeklindeki haberler üzerine, İmbabe bölgesinin batı Münira Mahallesi‘nde yer alan Marmina Kilisesi önünde yüzlerce Müslüman‘ın toplanması üzerine başladı. Özellikle Selefi cemaatlere mensup şahısların kiliseden Müslüman olduğu iddia edilen kızı çıkarmak istemleri sonucu, kızın ailesi ve Hıristiyanların karşılık vermelerinin ardından büyüyen olaylar gece geç vakitlere kadar devam etti. Bölgeye Mısır ordusuna mensup çok sayıda asker sevk edildi.

Tarafları ayırmak için müdahalede bulunan Mısır inzibatına bağlı kuvvetler, yoğun bir şekilde havaya ateş açtı.

Giza Şehri Valisi Ali Abdurrahim konuyla ilgili yaptığı açıklamada, çatışmaya ortaya atılan bazı söylentilerin sebep olduğunu söyledi. Bu geceki çatışmanın, daha önce Müslüman olduğundan dolayı kilise tarafından alıkonulduğu iddia edilen Kamilya adlı kadının, Kıptiler tarafından kurulan dini kanal Hayat‘a ilk kez konuşarak, Müslüman olmadığını, hayatını Hıristiyan olarak yaşamaya devam ettiğini söylemesinin hemen sonra çıkması dikkat çekti.

Uzmanlar, Mısır‘da yaşanan 25 Ocak Devrimi‘nden sonra sıklıkla görülen Müslüman-Hıristiyan çatışmasının, provokatörler tarafından çıkarıldığını söylüyor.

Kaynak: İHA