Kimse Yok Mu‘dan Engelli Nezahat Sun‘a Anlamlı Hediye

Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Anneler Günü‘nde Amasya‘nın Gümüşhacıköy ilçesinde yaşayan 80 yaşındaki felçli anne Nezahat Sun‘a akülü araç hediye etti.

Kimse Yok Mu‘dan Engelli Nezahat Sun‘a Anlamlı Hediye
Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Anneler Günü‘nde Amasya‘nın Gümüşhacıköy ilçesinde yaşayan 80 yaşındaki felçli anne Nezahat Sun‘a akülü araç hediye etti.

    Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği yetkilileri tarafından daha önce felçli olduğu tespit edilen Gümüşhacıköy ilçesi Saray Mahallesi‘nde tek başına yaşayan engelli Nezahat Sun‘a bir gönüllü aile aracılığıyla ulaştı. Dernek yetkilileri tarafından durumu araştırılan ve evden dışarı çıkamayan, 15 yıldır kullandığı tekerlikli sandalye ile idare eden Nezahat Sun‘a hediye edilen akülü araba, dernek yetkilileri tarafından evinde açılarak teslim edildi. Aracını teslim alırken duygulu anlar yaşayan Nezehat Sun, tüm ihtiyaç sahibi insanlara ve kendisi gibi engellilere sahip çıkılmasını istedi.

    2,5 yaşında felç geçiren ve 15 yıl önce de düşerek kalça kemiği kırılan 81 yaşındaki Nezahat Sun çocukluğundan beri yürüyemediğini söyledi. Hiç çocuğu olmadığını, yaklaşık 20 yıl önce vefat eden eşi Ahmet Sun‘un ilk evliliğinden 4 çocuğu olduğunu anlatan Nezehat Sun, eşinin çocuklarını kendi çocuğu gibi çok sevdiğini, torunları ile gelinin kendisini mutlu ettiğini dile getirdi. Uzun zaman bir akrabası tarafından kendisine verilen tekerlekli sandalye ile ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştığını, ancak yaşlandıkça sandalyeyi kullanmakta zorlandığını belirten Nezahat Sun, Kimse Yok Mu Derneği‘nce kendisine akülü araç gönderilmesinden dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

    Gümüşhacıköy Belediyesi tarafından aracın teslim edileceği günün öncesinde evinin ve bahçe kapısı önüne beton rampa yapıldığını anlatan Nezahat Sun, kendisine yardım eden komşularına, belediye yetkililerine ve Kimse Yok Mu Derneği‘ne teşekkür etti.

    Sun, mutluluğunu şu sözlerle ifade etti: "Aracım gelince çok sevindim, çok memnun oldum. İnşallah sağlıkla kullanırım, bana bugüne kadar emeği geçenlere de dua ederim. İstediğim yere kimsenin yardımı olmadan gideceğim. Anneler Günü‘nde böyle bir hediye almaktan çok mutlu oldum."

    Aracın teslim edilmesinden sonra Nezahat Sun sürüş denemeleri yaptı.