İtalyan Raı Ekibinden Karaköy Güllüoğlu’Na Ziyaret

İstanbul’un tarihi ve kültürel dokusunu incelemek adına İtalya‘dan gelen Raicinema Production ekibi Karaköy Güllüoğlu’nu ziyaret etti.

İstanbul’un tarihi ve kültürel dokusunu incelemek adına İtalya‘dan gelen Raicinema Production ekibi Karaköy Güllüoğlu’nu ziyaret etti.

RAI 1 için yapılacak belgesel programında, İstanbul’un tarihi mekânları ve yeme-içme kültürü yer alacak.

Doğu ile Batı sentezinin bir örneği olan İstanbul’da baklavanın önemli bir kültür ögesi olduğunu belirten belgesel ekibi, tatlının tarihçesini ve yapım aşamalarını Karaköy Güllüoğlu’nun sahibi Nadir Güllü’den dinledi.

Neden Karaköy Güllüoğlu sorusuna cevap veren Kapılar isimli belgesel programının yönetmeni Monico Onore; “İstanbul’da sadece 4 isim seçtik. Bunlar Zeynep Fadıllıoğlu, Orhan Pamuk, Serra Yılmaz ve Nadir Güllü’den oluşuyor. İstanbul’un Dünya’ya açılan kapılarından biri olarak görüyorum ben burayı. Daha önce pek çok yere gittim. Tercihimi ülkesini tanıtmaya gayret eden Nadir Güllü’den yana kullandım. Çekim sonunda anladım ki, şu an bize izlettiği 30 yabancı kanalda ve Dünya’nın dört bir yanında yayımlanan görüntüler boşuna değil.” dedi.

Nadir Güllü ise gelen tüm konukları en iyi biçimde ağırladıklarını belirterek, “Buradaki amacımız, bir nebzede olsa ülkemizin tanıtımına katkı sunmaktır. Tarihi Topkapı Sarayı, Ayasofya, Sultanahmet Camii ve Yerebatan sarnıcı gibi tarihi dokuların yanında Türk Mutfağının, kültürümüzün bir parçası olan baklavaya da yer vermeleri bizim için gurur verici. Bu bizim için bir sosyal sorumluluktur.” ifadelerini kullandı.