Gamek‘in Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi‘ne bağlı Gaziantep Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (GAMEK) tarafından düzenlenen fotoğraf yarışmasında, dereceye giren fotoğrafçıların ödülleri törenle verildi.

Gamek‘in Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı
Zeugma Müzesi Kongre Merkezi‘nde düzenlenen törende bir konuşma yapan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Gaziantep‘te özellikle insanların iş ve istihdam konusunda daha iyi yerlere gelmeleri için çaba gösterdiklerini belirtti. Dünyanın en büyük mozaik müzesini Gaziantep‘e kazandırmanın gururunu yaşadıklarını kaydeden Güzelbey, "İnanıyoruz ki Gaziantep sanayide olduğu kadar, sosyal ve kültürel alanlarda da hak ettiği yeri alacaktır. Hedefimiz Gaziantep‘i turizm şehri yapmaktır" dedi.

Açtıkları kurslarla bugüne kadar 65 bin insanı meslek sahibi yaptıklarını hatırlatan Güzelbey, "Şuna inanıyoruz ki, en önemli sorunumuz eğitimdir. Eğitimin olmadığı yerde ne medeniyet olur ne sosyal ne de kültürel bir yaşam. Gaziantep‘in daha iyi yerlere gelmesi için el birliğiyle çalışacağız. Geldiğimiz noktayı hiçbir zaman azımsamıyoruz. Ama daha yapacak çok işimiz var" diye konuştu.

GAMEK Genel Koordinatörü Ersan Aktaş ise, 2011 yılı temasını fotoğraf sanatı olarak belirlediklerini ve bu kapsamda düzenledikleri serbest konulu fotoğraf yarışmasında 2 binin üzerinde eserin yarıştığını ifade etti. Aktaş, 923 kişinin katıldığı fotoğraf yarışmasında birinciliği Metin Diken, ikinciliği Olcay Köse ve üçüncülüğü Alaaddin Erman‘ın aldığını belirtti.

Konuşmaların ardından dereceye giren fotoğrafçılara ödülleri verildi. Birinci Metin Dikmen‘e ödülünü Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı takdim etti.

Jüri üyeleri Ara Güler, Coşkun Aral, Çerkes Karadağ gibi Türkiye‘nin önemli fotoğrafçılarının da katıldığı törende, 2 binin üzerindeki eserden 46‘sı Zeugma Müzesi‘nde sergileniyor.

Kaynak: İHA