Kanal sonrası deprem bölgeleri iskân edilecek

Başbakan Erdoğan, Kanal İstanbul projesini 10 yıl içinde bitirmeyi planladıklarını belirterek “12 Haziran sonrası etütler başlayacak. Deprem tehdidi olan bölgeleri de, bu tehdidi yok edecek şekilde iskân edeceğiz” dedi.

Kanal sonrası deprem bölgeleri iskân edilecek
Avrupa Ödülü Kazanan Kentler Birliği Genel Kurulu’nda konuşan Başbakan Erdoğan, Kanal İstanbul projesine gelen eleştirileri yanıtladı. Erdoğan, “Montrö Antaşması yapıldığı zaman Boğaz’dan dev tankerler geçmiyordu” dedi. Kanal sayesinde olacak kentsel dönüşüm ile de İstanbul’un farklı bir anlam kazanacağını dile getiren Erdoğan, “Deprem tehdidi olan bölgeleri de, bu tehdidi yok edecek şekilde iskân edeceğiz” diye konuştu.

O ZAMAN TANKER YOKTU

12 Haziran sonrası plan ve etüt çalışmalarına başlanacağını kaydeden Erdoğan, “10 yıl içinde de bu büyük projeyi tamamlamış olacağız” dedi. Erdoğan, “Montrö Antaşması yapıldığı zaman tanker geçişi filan söz konusu değildi ama şimdi bakıyorsunuz zaman oluyor 100 bin-150 bin detveyt tonluk tankerler Boğaz’dan geçiyor. Boğaz geçmişte bir Romen tankerinin yanmasına şahit oldu ve 3-4 ay kadar bu gemi orada yandı” dedi.