4 Çocuğunu Kazada Kaybeden Acılı Anne: Yeter Ki Bir Tanesi Gelse (Özel)

Sakarya‘nın Akyazı ilçesinde 4 çocuğunu birden trafik kazasında kaybeden kendisi de aynı kazada sakat kalan Hatice Doğan, acılarla dolu bir Anneler Günü yaşıyor.

Sakarya‘nın Akyazı ilçesinde 4 çocuğunu birden trafik kazasında kaybeden kendisi de aynı kazada sakat kalan Hatice Doğan, acılarla dolu bir Anneler Günü yaşıyor.

D-100 karayolunun Ormanköy Kavşağı‘nda iki yıl önce yem yüklü tankerin, içinde bulundukları yolcu midibüsünün üzerine devrilmesi sonucu çocukları Rabia (10), Zehra (6), Muhammet Ali (4) ve Abdülkerim Doğan (3)‘ı kaybeden Hatice Doğan, cocuklarının adını sayıklıyor. İnancı ve eşinin desteği ile ayakta kalmaya çalıştığını söyleyen acılı anne, kazadan sonra tam olarak iyileşemedi. Kırılan çenesi ve sol bacağından ameliyatlar geçiren anne Doğan, sıvı yiyeceklerle beslenip, koltuk değneği ile yürüyebiliyor.

    Yüreğindeki dinmeyen çocuk acısıyla hayata tutunmaya çalışan Doğan, çocuklarını unutamadığını söylüyor. Acılarının her gün tazeliğini koruduğunu ifade eden Doğan, "Çektiğim acıyı anlatmam mümkün değil. Unutulacak gibi bir şey değil. Hem evlatlarım hem de kendi yönümden yıkıldım. Kendim de düzelemedim. Çektiğim acılar iyileşme sürecimi uzattı." dedi.

Acılarla dolu bir Anneler Günü daha yaşadığını anlatan Doğan, duygularını şöyle ifade etti: "Çocuklarımın ölümünün üzerinden iki yıl geçti. İnsan duygulanıyor. Allah kimseye yaşatmasın çok zor. Her an gözümün önündeler. Hiç unutamıyorum. Hep hayal ediyorum. Yeter ki bir tanesi gelse."

Kendi acısını kalbine gömerek eşine destek olmaya çalışan Hüseyin Doğan da her gün aynı acıyı yaşadığını dile getirerek; "Allah dayanma gücü ve sabır veriyor. Çocuklarım sürekli gözümün önüne geliyor. Dışarıda bir çocuk görsem kendi çocuklarım geliyor aklıma." diye konuştu.

Aynı kazada yaralanan eşinin sağlık sorunlarının devam ettiğini belirten Doğan, şunları söyledi: "Eşim çenesinden ve ayağından ameliyat oldu. Ayağına platin takıldı .Çenesinden ikinciye ameliyat olamıyor. Kitlenme riski olduğunu söyledi doktorlar. Bir elmayı ısırarak yiyemiyor. Ekmeğin özünü çorbaya bandırıp yiyor. Değnekle yürüyebiliyor. Tedavisi için yol masrafı hariç 30 bin lira harcadık. Sigortadan tazminat alabilmek için rapor alıp mahkemeye sunacağız. Muayene yapmadan karar veriyorlar. Tam teşekküllü kontrolden geçirilerek rapor verilmesini istiyorum."

    Ormanköy Kavşağı‘nda 2 yıl önce yem yüklü bir tankerin, Hatice Doğan ve 4 çocuğunun da içinde bulunduğu yolcu minibüsünün üzerine devrilmesi sonucu meydana gelen kazada, 5 kişi ölmüş, 10 kişi yaralanmıştı. Kazada 2‘si kız, 2‘si erkek 4 çocuğunu birden kaybeden anne de sakat kalmıştı.