Tesk Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Anneler Günü Ve Seçim Harcamaları Esnafın Ümidi Ola

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Anneler Günü‘nün ve seçim harcamalarının esnaf için bir ümit olacağını belirterek, "Bu özel günlerin esnaf için ayrı bir önemi var" dedi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Palandöken, borçlarının yeniden yapılandırılmasına başvuran yaklaşık 2 milyon esnafın ümidini, Anneler Günü ile seçim harcamalarına bağladığını ifade ederek, "Bu günlerde alışverişler normal günlere göre 2-3 kat artıyor. Bu özel günlerin hiç bitmesini istemiyoruz. Yoksa bu borçlar ödenmezse esnafın durumu daha da kötüye gidecek" dedi.

Geçen yıl anneler gününde kartla yapılan harcamaların 682 milyon lirayı bulduğunu hatırlatan Palandöken, "Başta kuyumcu esnafımız olmak üzere çiçekçi, taksici, aksesuarcı, konfeksiyoncu, tuhafiyeci, ayakkabıcı, pastacı esnafımız iş yapabilirse yapılandırılan borçlarını ve piyasaya olan borcunu ödeyip biraz olsun nefes alacak. Bizim esnafımız büyük mağazaların yaptığı gibi fiyatları önce yükseltip, sonra indirim yaptık diye reklam yapmaz. Bu nedenle vatandaşımızdan annelerini unutmamalarını, küçük de olsa

esnafımızdan bir hediye alarak annelerimizi sevindirmelerini bekliyoruz. Bizde her keseye göre hediye var" diye konuştu.

"SEÇİM HARCAMALARI HAREKET GETİRDİ"

Genel seçimlerin 12 Haziran‘da yapılacak olmasının esnaf açısından sevindirici olduğunu belirten Palandöken, "Esnaf borcunu ödeme gayreti içinde. Harcamaların borç ödeme dönemine denk gelmesi esnafı umutlandırıyor. Ödemelerin aksamaması için tezgahların çalışması lazım. Seçimler için yaklaşık bir milyar liraya yakın harcama yapılması bekleniyor. Piyasayı hareketlendirmesi beklenen harcamalardan, konfeksiyoncusundan kunduracıya, lokantacıdan otelciye, matbaacıdan reklamcıya, bayrakçısı, baloncusu,

taksicisi, kahvecisi, hatta mitinglerde davulcusundan simitçisine kadar çok çeşitli esnafımız faydalanacaktır" dedi.

Kaynak: İHA