Balyoz Davasına Sanık Yakınlarından Yoğun İlgi

Balyoz davasına yoğun ilgi olması nedeniyle duruşmaya katılan ve izleyiciler için ayrılan yerler dolduğu için ayakta kalan sanık yakınları, koridorlara konulan sandalyelerde duruşmayı izledi.

Balyoz davasına yoğun ilgi olması nedeniyle duruşmaya katılan ve izleyiciler için ayrılan yerler dolduğu için ayakta kalan sanık yakınları, koridorlara konulan sandalyelerde duruşmayı izledi. Bazı izleyicilerin de ayakta izlediği Balyoz davasının bugünkü duruşmasında, dünkü oturumda taleplerini yapamayan bazı sanık ve avukatları yazılı taleplerini mahkemeye sundu.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Balyoz davasının 29‘uncu duruşmasında eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına ve eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan‘ın da aralarında bulunduğu 149 tutuklu sanık ile 21 tutuksuz sanık hazır bulundu. Hakkında yakalama kararı bulunan emekli Orgeneral Ergin Saygun, 13 tutuklu sanık ve 12 tutuksuz sanık ise duruşmaya katılmadı.

İki haftadır duruşmaları devam eden ve bugün sonunda yaklaşık bir ay ertelenmesi beklenen duruşmaya izleyici ilgisinin yoğun olduğu gözlendi. Duruşma salonunda izleyiciler için ayrılan bölüm tamamen doldu ve salona giriş için kullanılan iki ayrı kapı koridorunda yığılmalar oldu. Bunun üzerine görevliler tarafından temin edilebildiği kadar sandalye koridorlara konularak ayakta kalan ve sanık yakını olan izleyicilerden bir kısmının oturması sağlandı. Aynı mahkeme salonunda yapılan Ergenekon yargılamalarında izleyici bölümü dolduğunda duruşma salonuna başka izleyici alınmadığı, oysa Balyoz davasında sanık yakınları olan izleyicilere daha fazla kolaylık sağlanması dikkat çekti.

Bazı sanıklar ile sanık avukatlarının, dün yapılan oturumda taleplerini sunamadıklarını belirtmesi üzerine Mahkeme Başkanı Ömer Diken, taleplerin alınmasına devam edileceğini açıkladı.

Sanıkların uyarısı üzerine kısa tutulan taleplerin bir çoğu ise mahkemeyi eleştirir nitelikte oldu. Avukat Metin Çetinbaş “Sanıklar nasılsa mahkemenin kararını verdiğini ve ne söylenirse söylensin mahkumiyet kararı vereceğini düşünüyorlar. Dava siyasidir, hukuk siyasetin üstünde olmalıdır.” iddiasında bulundu.