Nevşehir Yurt Müdürlüğü Tarafından, 5. Geleneksel Gençlik Şöleni Düzenlendi

Kayseri YURTKUR Bölge Müdürlüğü‘ne bağlı Nevşehir Yurt Müdürlüğü tarafından düzenlenen 5. Geleneksel Gençlik Şöleni, renkli görüntülere sahne oldu.

Nevşehir Yurt Müdürlüğü tarafından geleneksel olarak düzenlenen gençlik şöleni, Damat İbrahim Paşa Spor Salonu‘nda yapıldı. Bu yıl beşincisi düzenlenen şenliğe, Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, öğretim görevlileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan şenlikte, açılış konuşması yapan Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, öğrencilerin daha iyi ortamlarda barınmaları ve eğitim almaları için devletin son yıllarda çok ciddi yatırımlar yaptığını söyledi. Rektör Kılıç, "Üniversite öğrencilerimiz artık çok şanslı. Çok daha iyi ortamlarda barınma ve eğitim görme imkanlarına sahipler. Her geçen gün yurtlarımızın durumu daha da iyileşiyor. Çok daha güzel ortamlarda kalma fırsatı yakalıyor öğrencilerimiz. Bunun için devletimiz çok büyük bir gayret gösteriyor. Çünkü Türkiye‘nin geleceği öğrencilerimiz olacak. Geleceğin rektörleri, valileri, başbakanları şimdiki öğrencilerimiz olacak" dedi.

Kılıç‘ın konuşmasının ardından, Kafkas ekibi gösterisi ve Nevşehir Belediyesi Mehteran Takımı‘nın konseri ilgiyle izlendi. Dans gösterilerinin ardından ise ‘Geleneksel Türk Kadınları’ temalı defile gerçekleştirildi. Üniversite öğrencilerinin yer aldığı defilede geçmişten günümüze kadınların giydikleri kıyafetler sergilendi.

Gençlik Şöleni daha sonra, Gençlik Merkezi Bilecik Yöresi Halk Oyunları ekiplerinin gösterisi ve keman resitali ile devam etti.

Kaynak: İHA