Ladin'in denize atılması İslama uygun mu?

El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in cesedi Umman Denizine atıldı. Peki cesedin denize atılması islama uygun mu?

Ladin'in denize atılması İslama uygun mu?
El Kaide lideri Usame Bin Ladin öldürüldü (Son Detaylar)

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hayri Kırbaşoğlu, Ladin'in denize atılmasını İslami yönden değerlendirdi.

Meselenin dinende son derece tartışmalı, poltik olarakta tartışmalı olduğunu ifade eden Kırbaşoğlu, "Bütün bu atılan adımlar ABD'nin Usame Bin Ladin'i gerçekten öldürüp öldürmediği ile ilgili pek çok tartışmaya yol açmaktadır. Çünkü normalde bu kadar kolay öldürülebilecek olan bunun ölümüyle ilgili çok açık bilgilere ve bizati cesedinin teşhiri gibi unsurlara rastlanması lazım" dedi. Bu sebeple de cenazenin alınıp denize atıldığının söylenmesinin tuhaf geldiğini söyleyen Kırbaşoğlu şöyle devam etti:

"Ve Amerikan devletinin ciddiyetine pek yakışmıyor. Bunun dinen rahatsızlık yaratacağını ve dolayısıyla bir tepki geleceğini düşünerek, islami kurallara göre cezaneyi defnettiklerini söylemesi de bu tiyatral komik duruma daha da komiklik katıyor. Çünkü eğer gerek Obama yönetimi veya etrafında ona akıl verenler eğer biraz islami bilgiden nasipleri olsaydı, kararda öldürülen bir insanın denize atılmayacağını bilirlerdi. Burada inanılmaz bir bilgisizlik, dünya çapında bir devlete yakışmayacak ve onun yönetimine yakışmayacak bir bilgisizlik var."

Obama'nın bütün danışmanlarını gözden geçirmesi gerektiğini öneren Kırbaşoğlu, "Aklı başında danışmanlar tutuması gerektiğini söyleyebiliriz. Obama yönetiminin bir insanı mahkeme önüne çıkarıpta ceza vermek yerine, yargısız infaz yaparak öldürme suçunu işlediği için, bu suçu kapatmak için güya biz islami hassasiyetlere dikkat eden bir yönetimiz mesajı vermek istiyor. Ama bunu yaparken ellerine yüzlerini bulaştırıyorlar. Eğer bu kadar islami kurallara hassas ise o zaman bunları niçin gizli kapaklı yapıyor veya bir ölüyü niçin denize atıyor" diye sordu.

BEYAZ GAZETE