Ak Parti‘nin Ampulü, Başbakan Erdoğan’In Lisedeki Sınıf Andacında Çıktı

AK Parti‘nin amblemi ampulün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İmam Hatip Lisesi’nde okuduğu 5-B sınıfının andacında öğrencilerin fotoğraflarının bulunduğu sayfadan esinlenerek yapıldığı ifade edildi. Sözkonusu sayfada Erdoğan‘ın da içinde bulundu 5-B sınıfı öğrencilerinin fotoğrafları ampul ambleminin üstünde görülüyor.

AK Parti‘nin amblemi ampulün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İmam Hatip Lisesi’nde okuduğu 5-B sınıfının andacında öğrencilerin fotoğraflarının bulunduğu sayfadan esinlenerek yapıldığı ifade edildi. Sözkonusu sayfada Erdoğan‘ın da içinde bulundu 5-B sınıfı öğrencilerinin fotoğrafları ampul ambleminin üstünde görülüyor.

AK Parti‘nin simgesi olan ampul, Başbakan Erdoğan’ın 1970 yıllarda okuduğu İstanbul İmam Hatip Lisesi 5-B sınıfının okul andacındaki ampul şeklinden esinlendiği, Balıkesir’in Burhaniye ilçesi AK Parti İlçe Başkanı İmran Tolacıoğlu’nun milletvekili adayı Mehmet Akif Okur’a armağan ettiği tablo ile açığa çıktı. AK Parti Burhaniye seçim bürosunun açılışı sonrası AK Parti Burhaniye İlçe Başkanı İmran Tolacıoğlu AK Parti Balıkesir milletvekili adayı Mehmet Akif Okur’a 1970 yıllarında İstanbul İmam Hatip Lisesi‘nde Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın da aralarında bulunduğu 5- B sınıfı olarak okul andacı olan ampule benzeyen fotoğrafı hediye etti.

Okur, tabloda yer alan fotoğrafların arasında sınıf arkadaşı başbakan Recep Tayip Erdoğan en üst köşede ampulün tam tepesinde olduğunu kendisinin de ampulün alt kısımlarında olduğunu söyledi. AK Parti Balıkesir milletvekili adayı Mehmet Akif Okur, "Allah’ın takdiri ki bu resimde görülen ampule benzeyen resim AK Parti‘nin simgesi haline geldi. Başbakanımız Recep Erdoğan beyle sınıf arkadaşlığımız oldu. Aynı sınıfı aynı koridorları aynı havayı teneffüs ettik. İmam hatip okullarında o dönemde bir gelenek vardı. Yıl sonunda ‘hatıra olsun‘ diye öğrenci arkadaşlarla birlikte sınıf amblemi yapılırdı. 5-B sınıfında okurken yine o dönem sınıf arkadaşlarımızla birlikte aşağıda öğretmenlerimiz Türkiye haritası ve Türkiye haritasının üzerinde bir ampul. Her tarafı aydınlatan ışık veren işte Türkiye’den yetişen bu gençlerin Türkiye’yi aydınlatacağı ifade eden böyle bir sembolümüz vardı. Tabi bu 1969-1970 yıllar olması lazım. Daha sonra AK Parti kurulduğunda bu ampul AK Partinin sembolü amblemi haline geldi. Bu da bizim için onur verici bir hatıra bu arada ilçe başkanımız İmran hanıma da bu hatırayı tekrar canlandırdığı için bunu bize hediye ettiği için teşekkür ediyorum." dedi.

AK Parti Burhaniye İlçe Başkanı İmran Tolacıoğlu, "Eskileri şöyle karıştıralım dedik. Bu değerli tablomuzla karşılaştık. Mehmet Akif Ağabeyimize bir hatıramız olsun istedik. O amaçla hediye ettik.” diye açıkladı.

"HERHALDE ESİNLENMİŞTİR"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur ise şunları söyledi; "İşte bu ampulün içerisinde başbakanımız genel başkanımız Recep Tayip Erdoğan en üstte, ampulün üstünde yer alıyor. Bu lise yıllarında çizilmiş o resmin o zaman içine yerleştirilmiş. Bunun içinde Mehmet Akif Okur’da var çünkü Tayyip Erdoğan’la aynı sınıfta. Herhalde esinlenmiştir. Demek lise yıllarında böyle bir ampul düşündüyse siyasete atıldıktan sonra parti kurarken de amblemini Türkiye’yi aydınlatan bir ampul düşünmüş. Amblemimizde yedi bölgemizi temsil eden 7 tane ok var. Partinin ambleminin okul andacındaki ampulden esinlenildiğini Türkiye’nin bildiğini sanmıyorum."