Osmancık‘ta 4 Köy Tiyatro İle Tanıştı

Çorum‘un Osmancık ilçesinde Kardeş Kitap Kırtasiye 4 köyü ilk defa tiyatro ile buluşturdu.

Zambak Yayınları‘nın tanıtımı amacı ile tiyatro etkinlikleri düzenleyen Kardeş Kitap Kırtasiye, Osmancık‘a bağlı 4 köye tiyatro oyunu götürdü. Osmancık Belediye Şehir Tiyatrosu tarafından köy okullarında sahnelenen Alaeddin Bozombo‘ya Karşı adlı oyun ilk defa tiyatro ile izleyen çocuklar tarafından beğeni ile karşılandı.

Kardeş Kitap Kırtasiye Sahibi Mustafa Boyacı, reklam için ayırdıkları parayı kültür hizmetine dönüştürmek istediklerini ve köyleri ilk defa tiyatro ile buluşturduklarını söyledi. Köy çocukları tarafından tiyatronun beğeni karşılandığını söyleyen Boyacı, "Zambak yayınlarının tanıtımı için aldığımız desteği ve firmamızın reklamı için ayırdığı bütçeyi kültür hizmetine dönüştürmek istedik. Köylerimizin birçoğuna henüz bir tiyatronun gitmediğini öğrenince ilçemizde bulunan Belediye Şehir Tiyatrosu‘nun

katkıları ile köylere bir çocuk oyunu götürdük. Hem köylerimiz ilk defa tiyatro ile buluşmuş oldu hem de daha kalıcı bir tanıtım yapmış olduğumuzu düşünüyorum. Her yıl birçok firma reklam bütçesi ayırıyor ve birçok alanda tanıtım yapıyor. Bu bütçenin çocuklarımızın gelişimi için harcanmasının hem daha faydalı hem de tanıtım yapmak isteyen firma açısından daha etkili bir yöntem olduğunu düşünüyorum. Tanıtım yaparken aynı zamanda kültür hizmeti verebilmek çok güzel" dedi.

Boyacı, kültür hizmetlerini farklı etkinliklerle sürdüreceklerini belirterek, köylere tiyatronun götürülmesine katkı sağlayan Osmancık Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Zambak Yayınlarına teşekkür etti.

Kaynak: İHA