Gümüşhane’De “Haydi Kızlar Liseye” Projesi

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl SODES kapsamında sürdürülen “Haydi Kızlar Liseye” projesi kapsamında ilçelerden gelen 140 öğrenci, il merkezindeki okul ve pansiyonları inceleme fırsatı buldu.

Gümüşhane’De “Haydi Kızlar Liseye” Projesi
İlköğretimi tamamlayan kızların liseye devamının sağlanması noktasında sürdürülen proje ile 3 gün boyunca Gümüşhane ve çevre illerin tarihi-turistik yerlerini gezen öğrenciler için akşamları kaldıkları pansiyonlarda müzik eğlence ve tanıtıcı programlar düzenlendi.

Programın son gününde Vali Enver Salihoğlu ile Kız Meslek Lisesi pansiyonunda yemek yiyen öğrencilere ayrıca tişört ve şapka dağıtıldı.

Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım, Tarım İl Müdürü Hasan Irkın, şube müdürleri, okul müdürleri ve öğretmenlerin katıldığı yemekte, kız çocuklarının liseye devamı konusunu önemsediklerini ve ülke genelinde bu konuda iyi bir yerde olduklarını kaydeden Vali Enver Salihoğlu, proje ile kız çocuklarının okul ve pansiyonların tanıtımının yapıldığını, güvenli pansiyon ve okul ortamlarının görmelerinin sağlandığını söyledi.

Proje kapsamında ilçelerden gelen öğrenciler için her ilçeden 2 bayan öğretmen öğrencilere eşlik etti. Öğrenciler için bugün uğurlama töreni düzenlendi.

Kaynak: İHA