Viranşehir - Kızıltepe Duble Yolu Yıl Sonunda Açılacak

Şanlıurfa‘nın Viranşehir ilçesi ile Mardin‘in Kızıltepe ilçesini bir birine bağlayacak olan duble yol çalışmasında sona gelindi.

Şanlıurfa‘nın Viranşehir ilçesi ile Mardin‘in Kızıltepe ilçesini bir birine bağlayacak olan duble yol çalışmasında sona gelindi. 2009 yılı nisan ayında başlayan çalışmanın bitmesiyle ulaşım İpek Yolu‘ndan çift şeritli olarak yapılabilecek. Yolu yapan Demyol İnşaat firması, 3 yılda bitirilmesi planlanan yolu gece gündüz çalışarak 1 yıl erken tamamlayacağını belirtti. 2011 yılı sonuna kadar yolu trafiğe açmayı planlayan firma, tek şeridi kullanılan 72 kilometrelik yolun bütünüyle tamamlanmasıyla büyük bir rahatlama yaşanacağını, trafik kazalarında ciddi düşüşler yaşanacağını vurguladı.

    Demyol proje şefi Mehmet Keçe, Derik sınırları içerisinde kurdukları şantiyede günde 2 bin 500 ton asfalt imalatı yaptıklarını kaydetti.

    Bu şantiyede şu ana kadar 550 bin ton asfalt, 1 milyon 200 bin ton plentmiks temel imalatı yapıldığını anlatan Keçe, "Bütün imkânlarımızla çalışmalara devam etmekteyiz. 2009 yılında ihaleyi aldığımızda teslim tarihi 2012 yılıydı. Biz bu tarihi 1 yıl öne çektik ve Viranşehir-Kızıltepe ipek yolunu bu sezon trafiğe açıyoruz. Ayıca Derik şantiyemiz, 200 personeli ile Derik ve Kızıltepe‘de istihdama vesile olmuştur. Kızıltepe-Mardin yol kavşağına yapacağımız köprülü üst geçit ile Irak’a giden araçlar ışığa takılmadan transit geçiş imkânına kavuşmuş olacak. Transit geçişin üstten verileceği ve ışıkların altta olacağı üst geçit çalışmalarına başladık. " diye konuştu.