"Türkiye 2023 Hedeflerine Gerçek Anlamda Hukuk Devleti Olunca Ulaşır"

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 2023 yılındaki hedeflere ulaşmak için gerçek anlamda hukuk devleti olunması gerektiğini söyledi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 2023 yılındaki hedeflere ulaşmak için gerçek anlamda hukuk devleti olunması gerektiğini söyledi.

    Babacan, Kırşehir‘in Kaman ilçesi Cumhuriyet Meydanı‘nda hükümet konağının temel atma töreni ve Kırşehir Ahi İş Adamları Derneği‘nin yemekli toplantısında yaptığı konuşmalarda, Türkiye‘nin 2023 yılı hedeflerine değinerek, bu hedeflere ulaşabilmek için mutlaka ileri demokrasinin yakalanması gerektiğini söyledi.

    Türkiye‘nin önümüzdeki dönem için en önemli sorununun istihdam olduğunu ifade eden Babacan, ‘‘Halka Türkiye‘nin şu anda en önemli sorunu nedir? diye sorduğumuzda, birinci sırada ‘işsizlik‘ geliyor.‘‘ dedi. Yüzde 10,1‘in hala yüksek bir işsizlik oranı olduğunu vurgulayan Babacan, 2023 hedeflerinin yüzde 5 olduğunu kaydetti. Bu hedefe ulaşmak için sadece yüksek büyüme hızının yetmeyeceğini, iş gücü piyasası ile ilgili reformların da yapılması gerektiğini belirtti.

    Türkiye‘nin eğitim sistemi ve modern ekonomik yapısı arasında, daha güçlü bir bağ kurulması gereğine işaret eden Babacan, iş gücü piyasasının çok katı olduğunu ifade etti. Türkiye‘nin OECD ülkeleri içinde, çalışma saatleri en uzun ülke olduğunu hatırlatan Babacan şöyle devam etti:

    ‘‘Türkiye ortalaması haftada 49 saat. Bunlar anketlerle ölçülen rakam. Resmi verilere bakıyorsunuz, herkes nizami çalışıyor görünüyor. Arazideki gerçek bu değil. Resmi verilere göre çalışanların yaklaşık yarısı asgari ücretten görünüyor. Gerçek durumun böyle olmadığını da biliyoruz.‘‘

    Türkiye‘de büyümenin özel sektör eli ile olacağını anlatan Babacan, bunun için özel sektörün önünü açmak ve yatırım oranının daha da iyileştirilmesi gerektiğini vurguladı. Babacan, ‘‘Devletin artık ekonomide düzenleme ve denetleme haricinde, başka hiç bir işle uğraşmamasını istiyoruz.‘‘ dedi.

    Kuzey Afrika ve Ortadoğu‘daki gelişmelere de değinen Babacan, bu bölgelerde değişimin kaçınılmaz olduğunu ifade etti.

     Daha sonra Kırşehirspor Başkanı Recep Şanal tarafından Babacan’a Kırşehirspor atkısı ve forması hediye etti.

Ardından Kırşehir merkezde seçmenlere seslenen Babacan, ülkenin ekonomisin hızla geliştiği ve istikrarın sürdüğünü söyledi.

    Miting alanından sonra Işıklar Holding Çemaş Döküm Sanayi’de ek bina açılışına katılan Bakan Babacan, şehir yöneticilerinden yatırımcının işini kolaylaştırmalarını istedi.