Engelliler Uçan Fener Şenliği Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Giresun 2. Engelliler Uçan Fener Şenliği çeşitli etkinliklerle kutlandı. Giresun Atapark ‘da yapılan etkinliklerdeki ‘Hayatı Seviyoruz‘ sloganıyla yola çıkılan programla zirveye çıktı.

Giresun 2. Engelliler Uçan Fener Şenliği çeşitli etkinliklerle kutlandı. Giresun Atapark ‘da yapılan etkinliklerdeki ‘Hayatı Seviyoruz‘ sloganıyla yola çıkılan programla zirveye çıktı.

Atapark‘ta 1. Uçan Fener Şenliği düzenleyen engelliler hem eğlendi hem de izleyenlerin takdirini kazandı. Giresun Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından organize edilen program izleyicilerinden büyük alkış aldı.

SHÇEK Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi‘nin Engellilerden oluşturulan Mehter Takımı, Sema Gösteri Ekibi ve Sıra Gecesi Ekibi‘nin Işık, Duman, Konfeti eşliğinde sergileyeceği performans gözyaşlarıyla izlendi. Gecede, Giresun’da bir ilk gerçekleştirilerek 500 adet Dilek Balonu gökyüzüne uçurulacak ve görsel bir show ile tarihi güzel bir gece yaşandı.

Program başlangıcında bir konuşma yapan Giresun Milletvekili ve AK Parti Grup Başkan Vekili Nurettin Canikli, duygu yüklü ve keyif verici bir program izleyeceği için mutlu olduğunu söyledi. Milletvekili Canikli, Engellilerin sorunlarının giderilmesi yönünde önemli hizmetler yaptıklarına dikkat çekerek, engellilerin üst geçitlerden rahat geçebilmeleri için bir çalışma yürüttüklerini, ayrıca ilimizde ihtiyaç duyulan erkek ve bayanlara yönelik iki kuruluş kazandıracağını müjdeledi.

Anlamlı bir etkinlikte bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Vali Dursun Ali Şahinde, bir zamanlar karamsar olan engellilerin son yıllardaki kendilerine yönelik yapılan hizmetlerle yüzlerinin güldüğünü söyledi.

Vali Şahin ilimizde engelli bakım ücreti alan kişilere devletçe yıllık ödenen paranın Özel İdare bütçesinden fazla olduğuna dikkat çekerek, Bayanlar için Özürlü Bakım ve Rehabilitasyon Merkeziyle kimsesiz bakıma muhtaç yaşlı erkek ve bayanların barınabileceği Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi yapılacağını sözlerine ekledi. Giresun‘da, özürlülerle alakalı benzeri yaşanmamış ölçüde dolu ve eğlenceli bir şekilde geçen etkinlikler, dün akşamki gelinen son nokta ile göz kamaştırıcı renkli anların yaşanmasına neden oldu.

Giresun Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi‘nin düzenlediği etkinlikte, balonların kandil misali gökyüzüne salınmasıyla oluşan renkli görüntüler, izleyenlere coşku dolu anlar yaşattı. Gökyüzüne salınan balonlar, gecenin karanlığında, muhteşem kandillere dönüşürken, sahnede özürlü çocukların program boyunca sergiledikleri birbirinden güzel oyunlar izleyenlerden taktir topladı. Özürlü çocukların, değişik yörelere ait folklor gösterilerinin ardından, sahneledikleri mevlevi gösterisi ile program izleyenlerden tam not aldı. Engellilerin sorunlarının uygar milletlerin gündeminde en ön sıralarda yer aldığının altını çizen Giresun Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Bülent Aytekin ”Engellilerin sorunlarına eğilmek, engelli ailenin sorunlarına eğilmekle başlar." dedi.

Protokolün de balonlarını yakıp karanlığa saldığı programda, gökyüzü karnaval alanına dönerken özürlü ve ailelerinin duygu dolu anlar yaşadığı dikkat çeken bir diğer husustu. Programda, Vali Dursun Ali Şahin, Milletvekili Nurettin Canikli, Vali Yardımcısı Cengizhan Aksoy, AK Parti il ve Merkez İlçe Başkanları ile Daire Müdürleri ve çok sayıda vatandaş izledi. Konuşmaların ardından, semazen, mehteran, halk oyunları ve benzeri gösteriler yapılarak, fenerli balon uçurulması ve havai fişek gösterileriyle program son buldu.