Yunus Emre Sanatsal Yansımalar Sergisi Açıldı

Eskişehir‘de Yunus Emre temalı, Uluslararası Kaligrafi ve Tipografi’nin Sanatsal Yansımaları Sergisi açıldı.

Yunus Emre Sanatsal Yansımalar Sergisi Açıldı
Sevgi elçisi Yunus Emre anısına düzenlenen Uluslararası Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası münasebetiyle Odunpazarı Kurşunlu Külliyesi’nde gerçekleştirilen sergiye, Vali Mehmet Kılıçlar, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Zehra Çobanlı, üniversite öğrencileri ve sanatseverler katıldı.

Eskişehir Valiliği ve Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi işbirliğinde düzenlenen Uluslararası Katılımlı Kaligrafi ve Tipografi’nin Sanatsal Yansımaları Karma Sergisi’nde 32’si yerli, 8’i yabancı, toplam 40 sanatçının eserleri, sanatseverlerle buluştu.

Serginin açılışında konuşan Vali Mehmet Kılıçlar, etkinlikler kapsamında hafta boyunca ilimizde birçok etkinliğin düzenleneceğini belirterek, “Bu yıl ikincisini düzenlendiğimiz, Uluslararası Kaligrafi ve Tipografi’nin Sanatsal Yansımaları Sergisi’nde, Kaligrafi’nin güzelliği ile gözlerimiz, Yunus’un sözleriyle gönüllerimiz aydınlanacaktır. Yunus Emre denilince akla sevgi gelmektedir. Sevgi ise güzellikten doğar. Sözlerin, seslerin, duygu ve düşüncelerin işaretlere, harflere yansıması olan yazı da güzellikten beslenir. Sergide farklı kültürlerden, farklı ülkelerden sanatçıların, Yunus’un sözlerindeki mana güzelliği ile Tipografi ve Kaligrafi’nin suret güzelliğini birleştirdikleri çok güzel eserler bulunmaktadır. Yazı sanatımıza önemli katkıları olacağına inandığım, Uluslararası Kaligrafi ve Tipografi’nin Sanatsal Yansımaları Sergisi’nin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Eserlerinde, Yunus Emre’nin “Gelin Tanış Olalım” felsefesini yansıtan sanatçılara, Vali Kılıçlar, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı ve Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Zehra Çobanlı tarafından katılım belgeleri verildi.

Daha sonra Vali Mehmet Kılıçlar, katılımcılarla birlikte sergiyi gezerek, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Zehra Çobanlı’dan sergilenen eserler hakkında bilgi aldı.

Sanatçıların, eski Kaligrafi ile yeni Tipografi sanatlarını birleştirdikleri eserler, 20 Mayıs tarihine kadar Odunpazarı Kurşunlu Külliyesi’nde sergilenmeye devam edecek.

Kaynak: İHA