Pakistan‘a 2 Mobil Hastane Hibe Edildi

Sağlık Bakanlığı, Pakistan Sağlık Bakanlığına iki mobil hastane ile bu hastanelerin işletilmesi için tıbbi cihaz, sarf malzemesi, ilaç ve teknik malzeme hibe etti.

‘‘Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı ile Pakistan İslam Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı Arasında Sağlık Alanında Hibe Yapılmasına Dair Anlaşma‘‘, Resmi Gazete‘nin bugünkü sayısında yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

Anlaşmaya göre, Türk tarafı Pakistan tarafının ihtiyaç duyduğu ve halen Pakistan‘da bulunan iki mobil hastaneyi ve bu hastanelerin işletilmesi için gerekli tıbbi cihaz, sarf malzemesi, ilaç ve teknik malzemeyi ücretsiz hibe edecek.

Bu hibe, Türk tarafından, Pakistan tarafının sağlık hizmetlerinin sürdürülmesi çalışmalarına destek sağlamak amacıyla bir dostluk ve iyi niyet jesti olarak gerçekleştirilecek.

Hibe edilen malzeme, teslimatın ardından Pakistan tarafına ait olacak ve bu ülkenin sağlık hizmetlerinin sürdürülmesi çalışmalarında kullanılacak.

İki mobil hastane ve hastanelerin işletilmesi için tüm tıbbi cihaz, sarf malzemesi, ilaç ve teknik malzeme, durumun aciliyetine göre taraflar arasında belirlenecek usul ile teslim edilecek.

03.05.2011 10:05:33

Kaynak: AA