Gürsel Tekin: "Her Aile İçinde Ufak Tefek Şeyler Olur"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Gürsel Tekin, Ümraniye‘de partililer arasında yaşanan gerginliğe ilişkin soru soran basın mensuplarına tepki göstererek, "Her aile içinde ufak tefek şeyler olur. Basınımızın ufak tefek, lüzumsuz işlerle uğraşmasını anlamış değilim" dedi.

Tuzla‘da esnaf ziyaretinde bulunan Tekin, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Gürsel Tekin, Ümraniye‘de geçtiğimiz gün partililerin gösterdiği tepkilerin sorulması üzerine, "Her aile içinde ufak tefek şeyler olur. Bunların önemi yok. Herkes demokratik hakkını arayacaktır. Onlar da bizim kardeşlerimizdir, sorun yok" dedi.

Bir soru üzerine, Türkiye‘nin basın özgürlüğü konusunda dünyada birinci olduğunu ifade eden Gürsel Tekin, "Özgürlük diyenler, ileri demokrasi diyenler utansın. Türkiye‘de basın özgürlüğünde biz birinci sıradaysak, inşallah ekonomide de birinci sırada oluruz. Yolsuzlukta, yasaklarda birinci sıradayız. Çok garip. Bütün bunlar dururken basınımızın ufak tefek, lüzumsuz işlerle uğraşmasını anlamış değilim. Ne olmuş Ümraniye‘de. Bugün Türkiye gibi onurlu, haysiyetli bir ülke eğer dünyada basın özgürlüğü

konusunda birinci olmuşsa, bunu soracaksınız. Kayseri yolsuzluğunu sorun" diye konuştu.

Tekin, Başbakan Erdoğan‘ın türban konusunda yaptığı açıklamalara da değinerek, "Bu klasik bir AKP taktiğidir. O zaman sormazlar mı, madem bu kadar kolaydı, milletvekili adayı göstermede kim senin elini tuttu" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA