Soluk: Elinizi Çabuk Tutun Paranız Hazır

Ulaştırma Bakanı Habib Soluk, bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak için geldiği Kars’ta Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’u makamında ziyaret etti.

Soluk: Elinizi Çabuk Tutun Paranız Hazır
Ulaştırma Bakanı Habib Soluk, bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak için geldiği Kars’ta Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’u makamında ziyaret etti. Soluk, ziyarette havaalanı ile Kars merkez arasında ulaşımı sağlayan ve üzerinde Mihralibey Köprüsü‘nün bulunduğu kavşakla ilgili açıklama yaptı. Soluk, “Özel idaremiz köprüyü ihale ediyor. Biz de bakanlık olarak özel idareye köprünün sözleşme bedelini ödüyoruz. Elinizi çabuk tutun paranız hazır.” dedi.

        Bakan Soluk’un belediye ziyaretine, Kars Valisi Ahmet Kara, Karayolları Kars Bölge Müdürü Necati Çakıroğlu ve Erzurum Karayolları Bölge Müdürü Şener Altıok da katıldı. Kars Belediyesi‘nin çalışmalarını inceleyen Soluk, "Belediyemiz bütün tedbirleri almış, bazılarını tamamlamış bazılarını da ihale etmiş ve projelendirilmiş rotayı tutturmuş. Belediyemize teşekkür ediyoruz, ancak valimizin ve başkanımızın ifade ettiği gibi, bizim Karayolları ağımıza bağlantı sağlayan 16 kilometrelik güzergahı sizden ziyade bizim aslında yapmamız gerekiyor. Arkadaşlarımız süratle onlarla ilgili çalışmalarını başlatsınlar. Bizim sadece belediye başkanlığından veya özel idaremizden isteğimiz bu alanlarda altyapının bitirilip bize teslim edilmesi ki biz de bu bağlantı yollarını yapalım. Ayrıca şehir giriş çıkışlarında genel müdürümüzün de ifade ettiği gibi sıcak asfalt yapmanın sözünü vermiyoruz. Arkadaşlarımız projelendirmiş, ihalelerini yapmışlar. Dolayısı ile ihmal edilmiş bu görevi de suretle yerine getireceğiz.” dedi.

        Bakanı Soluk, Kars’ta bir çağrı merkezi kurulup 300 kişiye istihdam sağlaması için çalıştıklarını da ifade itti.