Çelik İhracatçılar Birliği‘nden İskenderun‘a Endüstri Meslek Lisesi

Eski Adalet Bakanı ve Hatay milletvekili Sadullah Ergin, siyasi ve ekonomik istikrar sayesinde Türkiye‘nin dünyada söz sahibi olduğunu söyledi.

Eski Adalet Bakanı ve Hatay milletvekili Sadullah Ergin, siyasi ve ekonomik istikrar sayesinde Türkiye‘nin dünyada söz sahibi olduğunu söyledi.

Hatay‘ın İskenderun ilçesine bağlı Sarıseki Beldesi‘nde Çelik İhracatçılar Birliği tarafından yaptırılacak olan Endüstri Meslek Lisesi‘nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Törende konuşan Eski Adalet Bakanı ve Hatay milletvekili Sadullah Ergin, "Türkiye, büyük bir ülke. Genç ve dinamik bir nüfusa sahip. Her yıl 800 bin gencimiz çalışma hayatına iştirak ediyor. Bu 800 bin gencimize iş bulmanın yanında stokta bekleyen gençlerimize de iş kapısı açmak zorundayız. Bunun bir tek yolu var ekonomik büyümeyi sağlamak, yatırımları artırmak ve Türkiyeyi büyütüp gelişmek, İşsizliği önlemenin başka bir çıkar yolu yok." dedi.

Ergin, Türkiyenin yatırım ikliminin devam etmesi için siyasi istikrarın, ekonomik istikrarın birikte temin edilmesi ve dünya piyasaları ile rekabet edecek güçte olması gerektiğini ifade etti. Ergin, "Ülkemizdeki istikrarın getirmiş olduğu bu iklim, 2010 yılı içerisinde ekonomik büyüme bakımından Avrupa birincisi, dünya üçüncüsü yaptı. 2010 yılında yüzde 8.9‘luk büyüme hızı ile Avrupa’da birinci, dünyada 200 ülke arasında üçüncüyüz. Bu tablonun daha da güçlendirilmesi gerekiyor. Yatırımları artırmamız, gençlerimize iş imkanı sağlamak lazım." ifadesini kullandı.



Çelik İhracatçılar Birliği Başkanı Namık Kemal Ekinci ise temel atma töreninde yaptığı konuşmasında, Çelik ihracatçılar Birliği olarak temel hedeflerinin, ülke ihracatını artırma yoluyla ülke ekonomisine katkı sağladıklarını ifade etti. Ekinci, "2010 yılında 12.3 milyar dolar ile Türkiye ihracatının yaklaşık yüzde 15’ini gerçekleştiren çelik sektörü 2011‘de ihracatımızı 16 milyar dolara yükselteceğini öngörmektedir. Türkiye’nin 2023 yılı hedefi olan 500 milyar dolar toplam ihracat içindeki payı olan toplam ihracatın 55 milyar dolara talip olmuştur. Bu rakamı daha da yukarı çıkarmayı hedeflemiştir. Bu hedef doğrultusunde sektörümüz büyük bir yatırıma geçerek, üretiminei 2010 yılında 25.3 milyon tondan 29.1 milyon tona çıkarmış ve bu sayede dünya çelik üreticileri arasında 10.ncu Avrupa’da ise Almanyadan sonra ikinci sırayı muhafaza etmiştir." dedi.

Ekinci, 2011 yılında ise 33.5 milyon tonluk üretim gerçekleştirme beklentisi içerisinde olduklarını kaydetti. Önümüzdeki yıllarda devreye girecek yeni yatırımlarla Brezilya ve Ukrayna‘yı da geride bırakarak dünya üretiminde 8. sırada olmayı hedeflediklerini belirten Ekinci, "Yeni yatırımlar çerçevesinde Sektörün ara eleman ihtiyacının önemli öçüde artacak ve rekabet gücümüzün arttırılması için yeni kalifiye eleman olacağı düşüncesi ile genç istihdamı destekleme düşüncesi ile meslek sahibi yapılması hedeflenmesi amacıyla bu tür meslek liselerinin olması ve çelik sektörüne eleman yetiştirilmesi için böylesi okulların yapılması lazım." diye konuştu.

Sarıseki Belediye Başkanı Büent Özer ise bu okulun beldeye kazandırılması noktasında Yazıcı Demirçelik CEO‘su İbrahim Pektaş’ın fikirleri olmak üzere, bu okulun yapılmasında emeği geçen Namık Kemal Ekinci‘ye teşekkür etti.

Sarıseki Beldesinde temeli atılan Çelik İhracatçılar Birliği Endüstri Meslek Lisesi 10 milyon TL bütçe ile yapılacağı, 24 derslik ve 720 öğrenci kapasiteli olduğu belirtildi. 24 dönüm razi üzerine yapılan okulda futbol ve çeşitli spor tesislerinin de yapılacağı açıklandı.