Bbp Genel Başkan Yardımcısı: Chp Şimdi De Kck’Nın Avukatlığına Soyundu

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Ankara 1. Bölge Milletvekili Adayı Hakkı Öznur, CHP lideri Kılıçdaroğlu’na sert çıkarak, “Darbecilerin avukatlığını yapan Kılıçdaroğlu, şimdi de derin KCK’nin sözcülüğüne soyundu.” dedi.     

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Ankara 1. Bölge Milletvekili Adayı Hakkı Öznur, CHP lideri Kılıçdaroğlu’na sert çıkarak, “Darbecilerin avukatlığını yapan Kılıçdaroğlu, şimdi de derin KCK’nin sözcülüğüne soyundu.” dedi.     

    Öznur, seçim çalışmaları kapsamında Sincan Öğretmenevi’nde düzenlenen basın toplantısında gündeme ilişkin görüşlerini açıkladı. Yeni CHP’nin Amerika Birleşik Devletleri istihbaratına destek verdiğini savunan Öznur, “CHP lideri Hakkari’de ABD ve AB’nin istediği, İmralı canisi Öcalan’ın ve terör üssü Kandil’in savunduğu bölücü özerkliği savunuyor. Özerklik demek ülkenin parçalanması demektir. Özerklik, üniter devlete darbe vurmak demektir. Cumhuriyet ve demokrasi nutukları atan CHP, cumhuriyet ve demokrasi düşmanlarıyla aynı çizgide buluşmuştur.” ifadelerini kullandı.

    CHP’nin Hakkari mitinginde bölücü terör örgütü yandaşlarının destek verdiğini belirten Öznur, “İmralı ve Kandil’den talimat alan, Gladio’nun taşeronu gibi çalışan BDP, CHP mitingine açıkca destek vermiştir, katılım sağlamıştır.” şeklinde konuştu bulundu. PKK’nın derin yapılanması olan KCK’nin CHP ile ilişkilerinin Hakkari’de tescillendiğini öne süren BBP Genel Başkan Yardımcısı Öznur, sözlerine şöyle devam etti: “Ha eski CHP, ha yeni CHP değişen bir şey yok. 1977 yılında CHP mitinglerinde bölücü gruplar ‘halklara özgürlük’ sloganları atarlardı. 34 yıl sonra yine aynı sahneler CHP mitinginde yaşandı. Yine bölücü gruplar CHP mitinginde bölücü sloganlarını attılar. 1991‘de bölücü HEP’i Meclis’e taşıyan statükocu zihniyet bugün yine ülkeye, millete, demokrasiye ihanet eden bölücü zihniyetle el ele, kol kola.”

    CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun her mitinginde farklı farklı konuştuğunu da dikkat çeken Öznur, “Tunceli’de terör örgütü PKK’ya ‘genel af ilan edilmeli’ diyen Kılıçdaroğlu, Hakkari’de özerlikten bahsederek nasıl bir zihniyete sahip olduğunu ortaya koymuştur. CHP lideri etnik ve mezhep ayrımcılığı yapan iç ve dış mihraklarla beraber hareket etmektedir.” diye konuştu.

    BDP’yi de eleştiren Öznur, sözlerine şöyle devam etti: “12 PKK militanı öldürüldü, diye yine ülkeyi kaosa sürüklemeye çalışıyorlar. Bölge halkı üzerinde baskılarını sürdürüyorlar. BDP, DTK ve diğer şer yapılanmalar provokasyonlar yapmaya devam ediyor. BDP ve BDP’nin desteklediği bölücü adaylar halkı tahrik ediyorlar. Bölücülerin amacı Türk-Kürt çatışması çıkarmak ve ülkeyi iç savaşa sürüklemek.”

KASETLERİN ARKASINDA YABANCI İSTİHBARAT SERVİSLERİ OLMA İHTİMALİ

    Kaset skandallarına da değinen Öznur, “AKP ve CHP siyaseti kirletmeye devam ederken, CHP ile başlayan MHP ile devam eden kaset skandalları ülkede devam eden gerilimi daha da artırıyor. Kaset şantajları soğuk savaş döneminin yöntemleridir. Küresel odaklar Türk siyasetini kasetler yoluyla dizayn etmeye çalışmaktadırlar. Kaset şantajları çok çirkin ve çok tehlikelidir. Biz BBP olarak, kaset şantajlarının arkasında yabancı istihbarat servisleri ve onlarla işbirliği yapan organize suç örgütlerinin olduğu ihtimalinin de göz ardı edilmemesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu işlerin arkasında Türkiye’yi istikrarsızlaştırmaya çalışan küresel şer odakların, karanlık merkezlerin olduğunu tahmin ediyoruz.” dedi.

    Hükümete de seslenen BBP Genel Başkan Yardımcısı Öznur, “Kaset siyaseti yapma. Senin görevin failleri bulmak ve hukuk önüne çıkarmaktır. İllegal ve hukuk dışı işler yapan organize suç örgütlerinin üzerine gitmek ve oyunlarını bozmaktır.” sözlerini kaydetti.

    Basın toplantısına BBP’nin diğer milletvekili adaylarından Şule Demirkale, Murat Battal da katıldı.