Başbakan Erdoğan: Kemal Kılıçdaroğlu Sanaldır, Vitrin Süsüdür

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu ‘sanal, vitrin süsü‘ sözleriyle eleştirdi. ‘Kemal Kılıçdaroğlu sanaldır. Vitrin süsüdür’ diyen Başbakan Erdoğan, “Kılıçdaroğlu, kaset mamulü başkan olarak ortaya çıktı.” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu ‘sanal, vitrin süsü‘ sözleriyle eleştirdi. ‘Kemal Kılıçdaroğlu sanaldır. Vitrin süsüdür’ diyen Başbakan Erdoğan, “Kılıçdaroğlu, kaset mamulü başkan olarak ortaya çıktı.” dedi.

    Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda halka seslenen Erdoğan, CHP Genel Başkanı‘nı eleştirerek, “CHP, MHP ve BDP’ye gönül vermiş insanlarımız, nasıl bir tezgah kurulduğunu görmelidirler." diye konuştu. Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kemal Kılıçdaroğlu diye bir şey yoktur. Kemal Kılıçdaroğlu sanaldır. Sanal. Biliyorsunuz. Sayın Baykal kaset mağduru olduğunu söyledi. Kapıdan çıktı Kılıçdaroğlu ‘aday değilim’ dedi. Kaset mamulü başkan olarak ortaya çıktı. Hani değildin. Siyaset mühendisleri tarafından üretilmiş, CHP’nin başına getirilmiş, vitrin süsüdür. CHP, yeni vitrinin arkasındaki çeteler tarafından, CHP’nin akıl hocaları tarafından yönlendirilen figürden ibarettir.”

"BDP’NİN BİLE PARMAĞINDA OYNATTIĞI KUKLADAN İBARETTİR"

    Başbakan Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığının 12 Haziran öncesinde sadece bir projeden ibaret olduğunu söyleyerek, “BDP’nin bile parmağında oynattığı kukladan ibarettir. CHP’de, ‘Ben. Ben. Ben’ diyen genel başkandan başka genel başkan var mı? CHP’liler neden konuşmuyor? Vitrine çıkmıyor. Çünkü vitrine çıkan gerçek CHP’yi anlatıyor ve susturuluyor.” diye konuştu.

    Erdoğan, Binnaz Toprak’ın Allah’ın ayetine sinir bozucu dediğini hatırlatarak, sözlerine şöyle devam etti: “İstanbul Zincirlikuyu mezarlığında kitabede ‘her nefis ölümü tadacaktır’ ayeti var. Tabi onun ayet olduğunu hanım profesör bilmiyor. Belediye Başkanımız Topbaş’a ait söz zannediyor. Profesör demek her şeyi bilmektir. Makbul profesör bilmediğini bilmelidir. Alanında başarılı olabilir. Saygı duyarız. Bunu da bir sor ama. Yarın öleceksin. Tabutun üzerine ne koyarlar, örtü örtülür. O örtünün üzerinde bu mealin Arapçası yazar. Her nefis ölümü tadacaktır. Yarın musalla taşına geleceğiz. Hocaefendi cumhurbaşkanı, başbakan ordinayos profesör niyetine demeyecek. Ya? Er kişi niyetine diyecek. Hatun kişi niyetine diyecek. 2 metreküp mezar. Altından, ipekten bir kefen yok. Bezden bir kefen var. Hayır yapmışsan hayır gelecek. Şer yaptınsa şer gelecek. Yakınların bile seni oraya bırakır ve giderler.”

"27 MAYIS’I BAYRAM İLAN ETTİLER"

    Erdoğan, önceki gün CHP’nin milletvekili adayı Nur Sertel’in açıklaması olduğunu hatırlatarak, şöyle konuştu: “İsmi Nur. Nasıl olduysa. ‘27 Mayıs darbesinde göbek atıldı’ dedi. Bu bayan başörtülü kızlarımızı ikna odalarında İstanbul rektör yardımcısı iken ikna odalarında başını açtırtan kadın. Bunlar özgürlükçü ya. Kılıçdaroğlu özgürlükçü ya. ‘Başörtüsünü biz çözeriz’ diye meydan meydan dolaştılar. Ah benim Kayserili kardeşlerim. Bunlara 12 Haziran‘da Kayseri kadar onurlu bir ders verecek başka bir il çıkmaz. Nur Sertel, 27 Mayıs tarihini söylüyor. Bu tarih nedir. Menderes ve iki arkadaşının idam edildiği gün. 27 Mayıs‘ı bayram ilan eden zihniyet hangi zihniyet. CHP zihniyeti. CHP’dir. Bunlar darbecidir darbeci. Bunlar darbe destekçisidir. O günü bayram ilan ettiler.”