Isıkgöl Sebat Kız Lisesi‘nde Mezuniyet Sevinci

Kırgızistan’da faaliyet gösteren Sebat Eğitim Kurumları’na bağlı Isıkgöl Sebat Kız Lisesi, bu yıl 53 öğrenci mezun etti.

Kırgızistan’da faaliyet gösteren Sebat Eğitim Kurumları’na bağlı Isıkgöl Sebat Kız Lisesi, bu yıl 53 öğrenci mezun etti.



Ruhr Ordu Konferans salonunda düzenlenen mezuniyet törenine Isıkgöl Valisi Nurlan Akçoltoyaviç ve Sebat Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Orhan Oğuz ile Almanya ve Türkiye’den gelen işadamları katıldı.



Okul Müdürü Şevket Tutar her yıl mezun ettikleri 50’den fazla öğrencinin Türkiye’de ve dünyanın farklı ülkelerinde eğitim faaliyetlerini sürdürdüğünü söyledi. Tutar, gelecek sezonda yeni okulda eğitim vereceklerini sözlerine ekledi.



Isıkgöl Valisi Nurlan Akçoltoyaviç, Sebat Eğitim Kurumları’nın Kırgızistan’daki eğitim ve öğretim faaliyetlerinin takdirle karşılandığını ve buradan mezun olan öğrencilerin Kırgızistan’ın geleceği için faydalı işler yapacağını belirtti. Vali Akçoltayaviç, dereceye giren öğrencilere madalya taktı.



Isıkgöl Sebat Kız Lisesi’nin sponsorluğunu yapan Almanya’nın Gelsenkirchen şehrindeki Avicennaorg derneği yöneticileri de mezuniyet töreninde hazır bulundu. Avicennaorg Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Kesmen, dünyanın neresinde olursa olsun eğitime yapılan yatırımların çok önemli ve anlamlı olduğunu açıkladı. Kesmen, bu liseden mezun olan öğrencilerin farklı ülkelerdeki üniversitelerden mezun olduktan sonra ülkelerine geri dönerek Kırgızistan’a faydalı olacaklarını belirterek bu öğrencilerin Kırgızistan ile Türkiye arasında dostluk köprüleri kurduklarını söyledi. Kesmen, dereceye giren öğrencileri tebrik ederek hediye takdim etti. Dernek yöneticileri de mezun olan bütün öğrencilere tek tek hediye verdi.



Sebat Eğitim Kurumları’nın bünyesinde 14 lise, bir üniversite, bir uluslar arası okulun yanı sıra çok sayıda yurt ve dil kursları faaliyet gösteriyor.