Başbakan Erdoğan: Eskişehir‘i Türk Dünyası Kültür Başkenti Yapacağız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir‘i 2013 yılında Türk Dünyası Kültür Başkenti yapacaklarını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir‘i 2013 yılında Türk Dünyası Kültür Başkenti yapacaklarını söyledi.

Tarihi Odunpazarı semtinde Eskişehirlilere seslenen Başbakan Erdoğan, kent için hazırlanan çılgın projeleri açıkladı. "Eskişehir içinde büyük projelerimiz var" diyen Başbakan Erdoğan, şöyle dedi: "Bilimin, sanatın, tarihin ve geleceğin şehri Eskişehir için çok önemli projelerimiz, vizyonumuz var. Burası Tatar şehridir. Osmanlı coğrafyasından göç etmiş kardeşlerimizi burası bağrına basmaktadır. Eskişehir’i 2013‘de Türk Dünyası Kültür Başkenti yapacağız. Bunun için ilgili bütün kuruluşları, harekete geçiriyoruz. Eskişehir bütün Türk dünyasından yüzlerce kültür programına ev sahipliği yapacak.Türk dünyası halkları Eskişehir‘de birbiriyle kucaklaşacak."

Bunun yanında kentte yeni istihdam alanları açacaklarını kaydeden Başbakan Erdoğan, "Havacılık, savunma, yazılım, elektronik sinema, televizyon sektörü gibi, katma değeri yüksek yatırımların önüne açacağız.Bunun için buralarda yatırımlar yapacağız.Eskişehir‘e üçüncü yüksek teknoloji üniversitesini kazandıracağız." dedi.

Konuşmasında isim vermeden CHP‘li Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen‘e göndermede bulunan Başbakan Erdoğan, "Kentte birçok yenilikler, hizmetler yaptık. Hızlı treni getirdik, çevre yolunu yaptık. Milli eğitime ve sağlıkta önemli işler yaptık. Bunları kim yaptı? Biraz sonra büyükşehir belediye başkanı çıkar (sonra da ben yaptım) der. Çünkü onunda candaş, yandaş medyası var. Biraz sonra çıkar bir iş makinesini belediyenin önüne koyar ( biz yaptık )der. Hızlı treni de o getirmiş. Eskişehir stadını da herşeyidi o yapıyor. Onları da aramıza alalım. Onları da kazanalım, yumuşak dille anlatalım, kazanalım." şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan miting sonrasında Arkeoloji müzesi ile 68 tesisin açılışını gerçekleştirdi.