Barcelona Manchester United (3-1) maçı Şampiyonlar Ligi finali! (goller)

Barcelona Manchester United (3-1) maçı ayrıntıları. Şampiyonlar Ligi finali muhteşem geçti. Barcelona Manchester goller ve 2011 Barcelona Manchester United maçı önemli anları izle.

Şampiyonlar Ligi'nde 2010-2011 sezonunun şampiyonu, finalde M.United'ı 3-1 yenen Barcelona oldu. Katalan devi, 2009'da Roma'daki finalde yendiği rakibini Wembley'de de devirip kupaya uzanmasını bildi.Barcelona Manchester United (3-1) maçı ayrıntıları. Şampiyonlar Ligi finali muhteşem geçti. Barcelona Manchester goller ve 2011 Barcelona Manchester United maçı önemli anları izle.

Avrupa'nın en büyüğü Barcelona! 12345Wembley'de tarih tekerrür etti. Barcelona, 2009'da, Roma'da olduğu gibi ManU'yu yine yendi ve 'Avrupa'nın da en büyüğü benim' dedi.
La Liga'nın şampiyonu Barcelona, İngiltere'de oynanan finalde Manchester United'ı 3-1'le geçerek 4. kez Şampiyonlar Ligi Şampiyonu oldu. İki takım 2009'da yine Şampiyonlar Ligi finalinde, Roma'da karşılaşmış ve Katalanlar, o güne kadar bu kupanın finalini kaybetmeyen ManU'yu 2-0 mağlup etmişti.

Barcelona, daha maçın ilk dakikalarında rakibine üstünlük kurdu. Her maç olduğu gibi oyunu rakibinin yarı sahasına yığan Katalanlar, art arda gol pozisyonları yakaladı ancak değerlendiremedi.

Barcelona Manchester United (3-1) maçı Şampiyonlar Ligi finali! (goller)

Barcelona Manchester United (3-1) maçı Şampiyonlar Ligi finali! (goller)

Barcelona Manchester United (3-1) maçı Şampiyonlar Ligi finali! (goller)

Barcelona Manchester United (3-1) maçı Şampiyonlar Ligi finali! (goller)

Barcelona Manchester United (3-1) maçı Şampiyonlar Ligi finali! (goller)

Kaçan pozisyonların ardından 27. dakikada Pedro'nun golü geldi ve Barcelona üstün oyununu golle süsledi: 1-0.

Herkes topun hâkimi olan Barcelona'nın farkı artıracağını düşünürken bir anda rakip kaleye giden ManU, Rooney'in golüyle maça eşitlik getirdi ve ilk yarının skorunu belirledi: 1-1.

Soyunma odasından aynı kadrolarla dönen iki takım da ikinci devreye golü düşünerek başladı. Arka arkaya gelen akınların ardından 54'te sahanın yıldızı Messi, takımını möne geçirdi: 2-1.

Barcelona, bu golün ardından da topu rakibine göstermedi, ve 69. dakikada David Villa, müthiş bir golle farkı ikiye çıkardı: 3-1.

Manchester United, hemen bir gol bularak maça yeniden ortak olmak istese de bulduğu az sayıda pozisyonu değerlendiremedi ve maç bu skorla sona erdi.

Guardiola'nın takımı Barcelona, Avrupa'nın en büyük kupasının sahibi oldu


WEMBLEY'DE 6. FİNAL

Yıkılıp yeniden inşa edilen İngilizlerin ünlü Wembley Stadı, Barcelona-Manchester United maçıyla 6. kez Avrupa'nın 1 numaralı kupasında final maçına ev sahipliği yaptı.

UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde karşı karşıya gelen Barcelona ile Manchester United, daha önce Wembley'de birer kez finale çıkarken, iki takım da bu finallerde kupayı kazanmayı başarmıştı.

İki takımın da oynadığı finaller uzatmaya giderken, Manchester United ve Barcelona uzatma bölümlerinde attıkları gollerle mutlu sona ulaştı.

Barcelona, 1992'deki finalde İtalya'nın Sampdoria takımıyla karşılaşırken normal süresi golsüz berabere biten maçta, Roland Koeman 112. dakikada attığı golle İspanyol takımının kupayı kazanmasını sağladı.

Manchester United ise 1968'deki finalde Portekiz'in Benfica takımıyla karşılaştı. Normal süresi 53. dakikada Boby Charlton ve 79. dakikada Graça'nın golleriyle 1-1 berabere bitti. Uzatmada 92. dakikada George Best ve 99. dakikada Boby Charlton, Manchester United'a 2 gol kazandırdı ve İngiliz ekibi 4-2'lik sonuçla kupaya uzandı.

MANU HIZLI BAŞLADI

Dev finalin ilk düdüğüyle birlikte Manchester United oyuna hakim taraf olarak gözükmeye başladı. İlk dakikalarda oyunu ayağında tutan ve Barcelona'yı kendi yarı alanına sıkıştıran MANU, Barcelona'ya adeta top göstermedi.

Ancak ilk 10 dakika içindeki tutukluğunu yavaş yavaş atan Barcelona, o bilinen "top göstermeyen takım" kimliğine bürünmeye başladı.

İlk pozisyona giren takım ise Barcelona oldu. 16. dakikada Xavi sağdan ortaladı. Pedro altıpasta topu auta attı.

Rooney ve Hernandez ile maça çift forvetle başlayan "Sir" Alex Ferguson, orta alanın tüm yükünü Carrick ve Park'a bırakmayı amaçladı ancak bu ikili zaman zaman Barcelona'nın pas trafiğini engellemekte büyük zorluk çektiler.

Gol için saldıran Barcelona 20 ve 21. dakikalarda David Villa ile gol girişimlerinde bulundu ancak birinde top yandan dışarı giderken diğerinde de veteran kaleci Van der Sar gole geçit vermedi

YİNE GUARDİOLA GÜLDÜ
Guardiola ile Ferguson, 2009'da UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde karşı karşıya gelirken, bu mücadeleden galip çıkan Guardiola'nın Barcelona'sı olmuştu.

Roma'daki finalde Guardiola'nın başında bulunduğu Barcelona, Ferguson'un teknik direktörlüğünü yaptığı Manchester United'ı Eto'o ve Messi'nin golleriyle 2-0 yenerek kupaya uzanmıştı. Genç teknik adam 2 sene sonra da Alex Ferguson'a üstünlük sağlamış oldu.