Bakan Ergün: Türkiye 2023 Hedeflerine Güven Ve İstikrar Ortamında Ulaşacak

Kocaeli‘ne bağlı Gebze Sanayici ve İşadamları Derneği‘nin düzenlemiş olduğu 18. Vefa Ödülleri programına katılan Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Türkiye‘nin 2023 hedeflerine güven ve istikrar ortamında ulaşacağını söyledi.

Kocaeli‘ne bağlı Gebze Sanayici ve İşadamları Derneği‘nin düzenlemiş olduğu 18. Vefa Ödülleri programına katılan Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Türkiye‘nin 2023 hedeflerine güven ve istikrar ortamında ulaşacağını söyledi.

2002 yılına kadar kamu personeli maaşını nasıl vereceğini düşünen bir hükümetin işbaşında olduğuna dikkatleri çeken Bakan Ergün, "2002 yılında ayakta durmayı düşünen işletmeler bugun ihracat rekorları kırıyor. Ülkemizin daha da büyümesi ve halkın refahının artması için sanayinin, reel ekonominin ve ihracatın artması lazım. Onun için önümüze 500 milyar dolarlık ihracat hedefi koyduk. Güven ve istikrar zemininde makro ekonomik gücümüzü reel sektörün rekabet şartlarına daha iyi yansıttığımız zaman, 2023 hedeflerimize ulaşmamız çok daha kolay olacaktır" diyerek, geçmişte ay sonunda memur maaşlarının yatırılıp yatırılamayacağının tartışıldığı, bugün ise önünü gören, geleceğini tasarlayabilen, 2023 yılı için stratejiler belirleyen bir Türkiye olduğunu dile getirdi.

"Halkımız siyasette popülist yaklaşımlşara prim vermiyor. Biz ne kendimizi ne de başkalarını kandırmıyoruz. Piyasaya sakinleştirici haplar değil, güven veriyoruz. Eski Türkiye ile yeni Türkiye arasındaki en temel farkın ve en büyük kazanımın, güven ve istikrar ortamının tesis edilmesidir. Geçen yılın Nisan ayında 4. 5 milyar lira açık veren bütçenin, bugün seçim ortamında olunmasına rağmen 1 milyar lira fazla verdi" diye konuşan Bakan Ergün, sözlerini şöyle sürdürdü: "Seçim ortamında olmamıza rağmen, kısa vadeli çözümler yerine kalıcı çözümlere odaklanmaya devam ediyoruz. Hükümet olarak, reel sektöre sıkıntılarını bir müddet unutmalarını sağlayacak sakinleştirici haplar dağıtmıyor, bunun yerine kalıcı tedaviler geliştirmeye çalışıyoruz. Bu yıl, özellikle reel kesimin çağa uygun bir dönüşüm yaşaması için strateji belgelerini açıkladık ve uygulamaya başladık. Önce sanayi strateji belgesini, ardından otomotiv ve makine sektörleri için hazırladığımız strateji belgelerini sizlerle paylaştık. 2011-2013 dönemi için hazırlanan KOBİ Stratejisi ve Eylem Planını kamuoyuna açıkladık. Bu strateji belgelerinin etkileri zaman geçtikçe daha iyi anlaşılacak, orta ve uzun vadede çok olumlu sonuçlar alınacaktır. Bu yılın ikinci yarısında 100 bin işletme için yeni bir kredi faiz destek programı başlatacağız. 50 bin lira üst limitli bu programdan, bir önceki programdan yararlanmayan işletmelerimiz yararlanacak. "

Türkiye‘nin 2010 yılında yüzde 8. 9 oranında büyüyerek, dünyada en hızlı büyüyen ekonomilerden biri olduğuna dikkatleri çeken Ergün, "Yanıbaşımızda Yunanistan reel ekonomisi güçlü olmadığı için ekonomisi zor durumda. Biz bunun farkındayız. Ülke olarak sanayi, reel ekonomi ve finanasal yapı olarak krizden başarıyla çıktık. Bu yükselişimiz devam edecek." diye konuştu.

Gebze Sanayici ve İşadamları Derneğince (GESİAD) Osman Hamdibey Kültür Merkezi‘nde düzenlenen "Özel Vefa Ödül Töreni"nde konuşan Bakan Ergün, Vefa Özel Ödülü alan merhum Muhsin Yazıcıoğlu‘na Allah‘tan rahmet dileyen Bakan Ergün, "Bu tür törenlerin, başarının takdir görmesi açısından son derece önemli. Marifet iltifata tabi olduğu için başarılı, faydalı ve güzel işler yapan insanları takdir ve teşvik etmenin, toplumda yeni başarıların kapısını aralayacak olan bir özelliktir." şeklinde konuştu.

Muhsin Yazıcıoğlu adına vefa ödülünü alan eşi Gülefer Yazıoğlu, GESİAD’a anlamlı ödülü kendilerine layık gördüğünden dolayı teşekkür ederek, “Hayatımda başkan (Muhsin Yazıcıoğlu) kadar vefdalı insan görmedim. Herhalde dünyaya onun gibi vefalı bir insan daha zor gelir. GESİAD’a ödülünden dolayı teşekkür ediyorum dedi.

ÖDÜL ALANLAR

Gebze’de 2010 yılının en başarılı iş adamı: Peynirci Baba Yönetim Kurulu Başkanı Ali Keskin, Gebze’de 2010 yılının en başarılı ilim adamı: GYTE Öğretim Üyesi Doç. Dr. A. Arif Ergin, Bir başarı hikâyesi ödülü: Berko İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Yılmaz, Kazakistan Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev, 2010 yılının özel ödülü: Deniz Çelik, Türkiye’de 2010 yılının en başarılı bürokratı: Cumhurbaşkanı Danışmanı Durmuş Yılmaz, Türkiye’de 2010 yılının en başarılı iletişimcisi: Sabah Gazetesi Yazarı Emre Aköz, Türkiye’de 2010 yılının en başarılı sosyal proje sahibi kurumu: Türk Telekom Erem Demircan, Gebze’de 2010 yılının en başarılı sivil toplum kurumu: Gebze Ziraat Odası Başkanı Ersan Çınar, 2010 yılının özel ödülü: Gebze İlçe Müftüsü Muhammed Gevher, 2010 yılının en başarılı sosyal proje sahibi kurumu: Darıca Yaşlılarla Dayanışma Derneği Başkanı Kudret Sekban, 2010 yılının özel ödülü: Merhum Muhsin Yazıcıoğlu adına eşi Gülefer Yazıcıoğlu, 2010 yılı özel ödülü: Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, 18. Vefa Ödülü ana sponsoru Özgün İnşaat Yapı Malzemeleri Sanayi ve Ticaret LTD. ŞTİ., 2010 yılı en başarılı Sivil Toplum Kurumu TUSKON Başkanı Rızanur Meral, Gebze’de 2010 yılı en başarılı medya kuruluşu Sanayi Gazetesi, Türkiye’de 2010 yılı en başarılı bilim adamı Yalova Üniversitesi Hukuk Fakültesi kurucusu Profesör Dr. Seyithan Deliduman, 2010 yılı en başarılı iş adamı Varyap Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, Gebze’de 2010 yılı en başarılı devlet adamı Gebze Emniyet Müdürü Şevket Karayiğit, Gebze’de 2010 yılı en başarılı iktisadi kuruluşu KMC Steel Service Center Ziya Eren, Türkiye’de 2010 yılı en başarılı iktisadi kuruluşu Ziylan Grup Yönetim Kurulu Üyesi Aykut Büyükekşi.