Mhp‘ye Destek Kararı Alan Chp‘li Aday Disiplin Kuruluna Sevk Edildi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul milletvekili ve Bingöl-Muş parti denetmeni Ali Topuz, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) adayına destek vereceğini açıklayan CHP 2. sıra milletvekili adayı Zihni Sayan‘ın disiplin kuruluna sevk edildiğini açıkladı.

Mhp‘ye Destek Kararı Alan Chp‘li Aday Disiplin Kuruluna Sevk Edildi
CHP Muş 2. sıra milletvekili adayı olmasına rağmen MHP Muş milletvekili adayına destek vereceğini açıklayan Zihni Sayan, partiden ihraç edilmek üzere disiplin kuruluna sevk edildi. Konuyla ilgili CHP Parti Meclis (PM) Üyesi Perihan Sarı ve İl Başkanı İsmail Adanur ile birlikte Muş‘ta basın toplantısı düzenleyen CHP İstanbul milletvekili Ali Topuz, listeler açıklandıktan sonra Zihni Sayan‘ın sıralamadan rahatsız olduğunu ancak Yüksek Seçim Kurulu‘na müracaat etmediğini söyledi. Zihni Sayan‘ın şu anda 2.

sıra milletvekili adayı olarak göründüğünü hatırlatan Ali Topuz, "Bu adayımız 2. sırada olduğu için CHP adayı olarak MHP adayına destek verme kararı aldığını açıkladı. Bunu onun karakterine bağlıyorum" dedi.

Açıklamaları insani onur ve haysiyet taşıyan hiç kimseye yakıştıramadığını vurgulayan Topuz, "Bir insanda zerre kadar vicdani duygu varsa ismi bir partinin listesinde yer almasına rağmen gidip başka bir adaya oy vereceğini açıklamaz. Basına yaptığı açıklamayı da kendisine yakıştıramadım. Böyle düşünüyorduysa zamanında seçim kuruluna müracaat edip ismini oraya yazdırmayacaktı. Bunlar insani onur ve haysiyet taşıyan hiç kimseye yakışmaz" diye konuştu.

Zihni Sayan‘ın partiden ihraç edilmesi için disiplin kuruluna sevk edildiğini kaydeden Topuz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İkinci sıra adayımızın yaptığı açıklamaların ardından il başkanlığımız tüzüğümüze uygun bir işlem gerçekleştirip Sayan‘ı disiplin kuruluna sevk etti. Disiplin kurulumuz bunun Siyasi Partiler Kanunu‘na ve tüzüğümüze, hatta insanlık anlayışına aykırı olduğunu tespit ederek Sayan‘ın kaydının partiden silinmesine karar vermiştir. Alınan karar da kesinleşmek üzere genel sekreterliğe sevk edilmiştir. Bu karar kesinleştikten sonra seçim kuruluna başvuracağız ve üçüncü sıradaki arkadaşımızı ikinci sıraya

getirmiş olacağız. Zihni Bey seçim kuruluna müracaat edip ismini oradan sildirebilirdi. İsmini oraya bırakacaksın, sonra seçimlere kısa bir süre kala bu açıklamayı yapacaksın. Bu bir karakter meselesidir ve o karakter de ona aittir. Zihni Bey‘in partiye kaydı adaylık için başvurduğu gün yapılmıştır. Dolayısıyla bizim partimizin üyesi görünüyor. İl başkanlığı bu durumu tespit ettikten sonra üyelikten çıkarılması için genel merkeze bildirmiş ve genel merkez de üyelikten çıkarma işlemlerine hemen

başlamıştır."

CHP‘nin 80 yıllık bir parti olduğunu ve kimseyi milletvekili olmak için davet etmediğini dile getiren Topuz, "O kim ki genel başkanımız onu çağıracak? Cumhuriyet Halk Partisi‘ne binlerce kişi başvuruda bulunuyor. Biz bir tek kişiye dahi, ‘Gel seni milletvekili yapacağız‘ dememişiz. Zihni Bey‘in böyle bir açıklaması var. Okumuş, bilmiş bir insana böyle bir şey yakışır mı? CHP kim, Zihni Sayan kim? Milletvekili olmak isteyenler gelir müracaat eder ve parti de bunu değerlendirir. Biz sokağa çıkıp

milletvekili arayacak durumda değiliz ki. Biz Türkiye‘nin en köklü partisiyiz. 80 yıllık bir partiyiz, Zihni Sayan‘a mı muhtaç kalacağız?" ifadelerini kullandı.

Zihni Sayan‘ın hiçbir zaman il başkanlığına gelmediğini ifade eden CHP Muş İl Başkanı İsmail Adanur ise, Sayan‘ı kendisini her zaman kurumsal kimliğin üzerinde görmekle suçladı.

Muş‘ta 3 dönem Hasköy İlçe Belediye Başkanlığı görevini yapan CHP 2. sıra milletvekili adayı Zihni Sayan, listedeki yerini beğenmemiş ve yaptığı basın toplantısıyla MHP Muş milletvekili adayına destek vereceğini açıklamıştı.

Kaynak: İHA