Gediz Ticaret Meslek Lisesi Avrupalı Misafirlerini Ağırladı

Kütahya‘nın Gediz İlçesi‘nde, Avrupa Birliği Comenius Projesi Ortaklarından olan Gediz Ticaret Meslek Lisesi, İtalya, Polonya ve Portekiz‘den gelen misafirlerini ağırladı.

Gediz Ticaret Meslek Lisesi Avrupalı Misafirlerini Ağırladı
"Kaleler: Eşsiz Tarihi Mirasımız" konulu Comenius Projesi Kapsamında Türkiye‘yi ziyaret eden Avrupalı misafirler, Gediz Ticaret Meslek Lisesi yöneticileri tarafından İstanbul‘da karşılanarak özel otobüs ile ilçeye getirildiler.

Gediz Ticaret Meslek Lisesi‘nde bir araya gelen proje ortakları için okulun konferans salonunda bir toplantı düzenlendi. Toplantıya İtalya, Polonya ve Portekiz‘den öğretmen ve öğrencilerden oluşan 15 kişilik gurup ile Gediz Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Bayram Sarı ve idareciler, öğretmenler, öğrenciler ve okul aile birliği üyeleri katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Bayram Sarı, daha önce proje kapsamında İtalya, Polonya ve Portekiz‘e yaptıkları ziyaretlerle bu ülkelerin kültürlerini, yaşam biçimlerini ve tarihi zenginliklerini yakında görme şansı elde ettiklerini söyledi. Konuk misafirlere ülkelerinde göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür eden Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Bayram Sarı, "Karşılıklı ziyaretlerle gerçekleşen projenin Avrupalı ortakları ise şimdi bizim misafirimiz oldular. Kendilerini ağırlamaktan okul olarak büyük mutluluk duyuyoruz. Daha başka projeler yapmak üzere ortak çalışmalarda bulunabiliriz" dedi.

Okul Müdürü Bayram Sarı‘nın konuşmasının ardından, Koordinatör Ülke İtalya grubu tarafından projenin gidişatı ile ilgili olarak bir sunum yapıldı. Projeye katılan ülkelerin temsilcileri de birer konuşma yaparak, Türkiye‘ye gelip Gediz ve Ticaret Meslek Lisesi‘nde misafir edilmelerinden büyük memnuniyet duyduklarını ifade ettiler.

Okul Müdürü Bayram Sarı tarafından tüm misafirlere Kütahya Çinisi, Türk Lokumu, Tavşanlı Leblebisi gibi hediyeler verildi ve projeye katılımlarını belgelendiren sertifikalar takdim edildi.

Gediz Öğretmenevinde misafir edilen konuklar, Gediz‘in kültürel yemekleriyle ağırlandı. Sabah aynı yerde kahvaltı edildikten sonra Gediz içerisinde dolaşan misafirler çarşıda alışveriş yaptılar ve ilçenin tarihi ve turistik yerlerini gezdiler.

Daha sonra komşu Çavdarhisar İlçesi‘ne geçilerek burada bulunan Aizanoi Antik Kent ve müze gezildi. Ardından Kütahya‘ya hareket edildi ve Kütahya Kalesi, Kütahya Müzesi, Germiyan Evleri, Ulucami ve Dönenler Camiden oluşan tarihi mekanlar ziyaret edildi.

En son İstanbul‘a geçen grup, rehber eşliğinde tarihi ve turistik Topkapı Sarayı, Yerbatan Sarnıcı, Sultan Ahmet Meydanı ve Camii, Ayasofya Müzesi ve Dolmabahçe Sarayı gibi önemli yerleri gezdirildikten sonra ülkelerine uğurlandı.

Kaynak: İHA