Chp Lideri, Etiler‘deki Bombalı Saldırıda Yaralananları Ziyaret Etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu ülkede yaşayan herkesin teröre karşı ortak bir refleks göstermesi lazım" dedi.

Etiler‘deki bombalı saldırıda yaralananları ziyaret etmek üzere Şişli Etfal Hastanesi‘ne gelen Kemal Kılıçdaroğlu, çıkışta basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Yaralılardan birinin gözünü kaybettiğini ve ameliyata alındığını ifade eden Kemal Kılıçdaroğlu, yaralı polisin de aralarında bulunduğu diğer yaralıların sağlık durumlarının iyiye gittiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, yaralıların aileleriyle de görüştüğünü belirterek, terörü hep beraber lanetlediklerini ifade etti. Saldırıyı kınayan Kılıçdaroğlu,

"Fazla söyleyecek sözümüz yok. Bu ülkede yaşayan herkesin teröre karşı ortak bir refleks göstermesi lazım. Terörü lanetlememiz lazım. Genç bir bayanın ayağını kaybetmesi ne demek, bir kadın kardeşimizin gözünü kaybetmesi ne demek. Oradan sadece tesadüfen geçiyorlar" dedi.

Yaralılardan birinin CHP üyesi olduğu yönündeki sorulara, "Yukarıda ziyaret ettiğim kişiler hangi partiye oy veriyor, hangi partili onu bilemem" yanıtını veren Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Teröre ortak tepki göstermemiz lazım. Terörden çok çektik. Masum insanları terörle yüz yüze getirmek doğru olabilir mi. Bu bir insanlık suçudur. Bunun için ortak tavır konulması lazım. Bunların dini inançları, etnik kimlikleri, dünyaya bakışları, fark etmiyor. Hepimiz insanız ve teröre karşı ortak tepki göstermeliyiz."

Kemal Kılıçdaroğlu, bir gazetede yer alan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli‘ye yönelik eleştirilerin sorulması üzerine, "Okuduğumda şaşırdım bunlar nasıl yazıldı diye. Herhalde hayal ürünü yazmak yandaş medyanın görevlerinden birisi" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA