Uzakdoğu‘nun İkinci Yıldızı: Taipei

Güzel ada olarak da bilinen Tayvan’ın başkenti Taipei, Asya’nın en popüler ikinci merkezi oldu.

Güzel ada olarak da bilinen Tayvan’ın başkenti Taipei, Asya’nın en popüler ikinci merkezi oldu. Uluslararası Kongre Organizatörleri Birliği‘nin (ICCA) son verilerine göre Taipei, Singapur’un hemen arkasında yerini aldı. Başkent Taipei’in Pekin, Seul, Hong Kong, Şanghay ve Kuala Lumpur gibi gelişmiş şehirleri de geçerek Asya’nın en popüler ikinci şehri olması dikkat çekti.

Tayvan Merkez Haber Ajansı‘nın (CNA) haberine göre, Taipei dünya genelinde en popüler 11‘inci şehri oldu. ICCA‘nın 2009 dünya sıralamasında 25‘inci olan Taipei’in, 14 basamak yükselerek 11‘ inci sırada yer aldığı ifade edildi. Ayrıca haberde, Tayvan’ın Hualien ve Hsinchu şehirlerinin de ICCA sıralamasına ilk kez girdiği vurgulandı.

Bu arada Taipei, geçen seneye göre uluslararası konferans düzenlemede; yüzde 55 büyüme kat ederek, Asya’nın en hızlı büyüyen şehri oldu. Taipei; tıp, akademi, bilgi ve iletişim teknolojisi başta olmak üzere 30 farklı alanda 99 uluslararası konferansa ev sahipliği yaptı.

Taipei‘nin, Kasım 2012 ’de 115 ülkede faaliyet gösteren Uluslararası Genç Liderler ve Girişimciler Federasyonu’nun (Junior Chamber International-JCI) katılacağı Dünya Kongresi hazırlıklarına başladığı belirtildi. 5 gün sürecek etkinliğe 10- 15 bin arasında üyenin katılması bekleniyor. Tayvan yönetimi, bu kongreden en az 10 milyon dolar gelir elde etmeyi planlıyor.