Profesör Islık Davasında Kazandığı Tazminatla Öğrencilere Döner Dağıttı

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Kuruüzüm, koridorda ‘Halimem‘ türküsünü ıslıkla çaldığı için açılan soruşturmada ceza alması üzerine açtığı davayı kazandı. Kuruüzüm, kazandığı 4 bin liralık tazminatın 2 bin lirası ile öğrencilere dürüm ayran ikram etti.

Profesör Islık Davasında Kazandığı Tazminatla Öğrencilere Döner Dağıttı
AÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şafak Aksoy, aynı fakültenin öğretim üyesi Prof. Dr. Orhan Kuruüzüm‘e koridorda ‘Halimem‘ türküsünü ıslıkla çaldığı gerekçesiyle açılan soruşturma sonrası medyaya yansıyan sözleri nedeniyle 4 bin TL tazminat ödemeye mahkum edilmişti. Tazminatın yarısını Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği‘ne bağışlayacağını belirten Prof. Dr. Kuruüzüm, diğer yarısıyla da üniversite öğrencilerine ekmek arası döner ve ayran ısmarlayacağını açıklamıştı. Prof. Dr.

Kuruüzüm, bugün öğle yemeğinde kazandığı tazminat ile öğrencilere döner ikram etti. AÜ Yerleşkesi içinde bulunan Yakut AVM‘deki bir döner salonunda döner ocağının başına geçen Prof. Dr. Kuruüzüm, kestiği dönerleri öğrencilere ikram etti.

Elleriyle öğrencilere döner veren Prof. Dr. Kuruüzüm, hukuksuz, kanunsuz, keyfi işlemlere karşı sonuna kadar savaşacağını söyledi. Kuruüzüm, "Bir yıl önce koridorda ıslıkla bir halk türküsünü dillendirdim diye bana gönderilen bir yazıya soru işareti, virgül ve ünlemle cevap verdim diye ve benzeri gerekçelerle hukuksuz keyfi soruşturmalar açıldı, cezalar verildi. Ben de bu suçlamaların iftira olduğunu Antalya Asliye Hukuk Mahkemesi‘nde dava açarak kanıtlamaya çalıştım. Dava sonucunda bu suçlamaların

tamamının iftira olduğu tescillendi. Ve karşı taraf manevi tazminata mahkum edildi. Kazandığım tazminatla bugün 300 öğrenciye dürüm ısmarlıyorum" dedi.

Prof. Dr. Kuruüzüm‘e destek veren Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası Antalya Şube Başkanı Mehmet Balık ise, "Islıkla bir halk türküsünü söyledi diye soruşturma açılıp ceza verilen, kendisine gönderilen bir yazıya soru işareti, virgül ve ünlem işareti ile cevap verdi diye soruşturma açılıp ceza verilen, iş ahlakı ve medeni münasebet düzeyi bozuk olduğu gerekçesiyle soruşturmalar açılıp cezalar verilen Prof. Dr. Orhan Kuruüzüm bu suçlamalara karşı açmış olduğu iftira ve hakaret davasından kazandığı

tazminatın 2 bin liralık bölümüyle öğrencilere döner ayran vaadini yerine getirdi" diye konuştu.

Kaynak: İHA