"Bize, ‘Atma, Yapamazsınız‘ Diyenlerin Alnını Karışlarız"

KÖYDES Projesi‘nin Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli projesi olduğunu belirten Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Bugüne kadar yaptıklarımızın en az 5 mislini yapacağız. ‘Atma, yapamazsın‘ diyecek varsa alnını karışlarız. Yaparız be" ifadelerini kullandı.

Karacabey‘deki Ulviye Matlı Anadolu Öğretmen Lisesi ve yatılı yurtların temel atma törenine eşi Münevver Arınç ile birlikte katılan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, daha sonra Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç ile birlikte Gölecik İçme Suyu İsale Hattı yenileme çalışması kapsamında ilk kaynağı yaptı. Belediyeye ait olimpik yüzme havuzunun açılış kurdelesini kesen Arınç, köylere mükemmel hizmetlerin yapıldığını ifade ederek, "AK Parti döneminde sizin seçtikleriniz kendi aralarında il

genel meclisi başkanlarını seçiyor. Beyefendi halkın seçtiği başkandır. Çok şükür köylere hangi hizmet yapılacak, onları planlıyorlar. Nereye ne lazım, onlar anlıyor. Özel idarelerimiz büyük bir çalışma ve kampanyanın içerisindeler. Bu hizmetler devam edecek. Çünkü yapacağımız çok daha güzel şeyler var. Bugüne kadar yaptıklarımızın en az 5 mislini de yapacağız. ‘Atma, yapamazsın‘ diyecek varsa alnını karışlarız. Yaparız be" diye konuştu.

AK Parti iktidara gelene kadar çok sayıda köyde içme suyunun olmadığını belirten Arınç, KÖYDES Projesi‘nin Cumhuriyet tarihinin en önemli projesi olduğunun altını çizdi. Arınç, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Biz iktidara gelinceye kadar köylerde içme suyu yoktu. Manisa‘nın merkez 21 köyünde içme suyu yoktu ama biz geldik KÖYDES‘i yaptık. KÖYDES Projesi, Cumhuriyet tarihinin en başarılı projesidir. 3 senede Türkiye‘de yolu ve içme suyu olmayan köy bırakmadık. Karacabey‘de varsa haberiniz olsun ertesi gün su da çıkartalım, yolunu da yapalım. Biz böyle çalıştık. Tarımda biz çiftçiye yüzde 50 destek verdik. Zararın yüzde 50‘sini ben karışıyorum ama kazancın tamamı senin be kardeşim. Yani, ‘Üründen kazandığın

paranın yarısını ver bana‘ diyor muyum? Demiyorum. Yani böyle hükümet dostlar başına. Bu eskiden olsaydı kaşıkla verip sapıyla gözünüzü çıkartırlardı. Biz kaşık kaşık yediriyoruz. Arada, ‘Ya Rabbi şükür‘ diyorlar. Afiyet olsun kardeşim. Bunun tamamı senin. Arada beni unutma. 12 Haziranlar gelirse 4 senede bir, ‘Bu hizmeti bunlar yaptı‘ diyeceksiniz."

Kaynak: İHA