Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Uğur: Balıkesir Halkı Uçağına Sahip Çıkmalı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir halkı ve işadamlarının geçen salı gün 4 yıl aradan sonra tekrar başlayan Ankara uçak seferlerine sahip çıkması gerektiğini söyledi. Uğur, haftada üç gün olan seferlerin, eylül ayından itibaren yedi güne çıkarılacağını da belirtti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir halkı ve işadamlarının geçen salı gün 4 yıl aradan sonra tekrar başlayan Ankara uçak seferlerine sahip çıkması gerektiğini söyledi. Uğur, haftada üç gün olan seferlerin, eylül ayından itibaren yedi güne çıkarılacağını da belirtti.

AK Parti Balıkesir 1. sıra milletvekili adayı da olan Uğur, seçim çalışmaları kapsamında Balıkesir Genç Sanayici ve İşadamları Derneği (GESİAD)‘ni ziyaret ederek iktidarları döneminde yapılan hizmetleri anlattı, sanayici ve işadamlarının da beklentilerini dinledi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren GESİAD Başkanı Ergin Akyıldız, ekonominin gidişatından memnun olduklarını söyledi. Ankara‘ya hava ulaşımının tekrar başlamasının kendilerini çok rahatlattığını vurgulayan Akyıldız, "Uzun zamandır beklediğimiz bir hizmetti ancak uçakların kalkışı için daha fonksiyonel saatlerin tercih edilmesini bekliyoruz. Örneğin sabah erken kalkıp akşam saatlerinde dönüş, işadamları için çok uygun olur." dedi.

Devletin KOSGEB aracılığıyla verdiği desteklerin çok yerinde olduğuna da değinen Akyıldız, "Devlet, üzerine düşeni fazlasıyla yapıyor; hattâ artık bu destekleri kaldırsın, tüketimi teşvik etsin. Örneğin Balıkesir‘de çok ciddi bir süt üretimi var. Devletin, süt tüketimini teşvik etmesini istiyoruz. Geçmişte fındık için gösterilen çabaları, süt için de bekliyoruz." şeklinde konuştu.

GESİAD üyesi işadamı Metin Bayram ise Ahmet Edip Uğur‘un AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olması dolayısıyla Balıkesirlilerin kendisinden büyük beklentileri olduğunu söyledi. Özellikle işsizliğin önlenmesi ve istihdama yönelik projeler beklediklerini aktaran Bayram, hükümetin bu yönde daha fazla adım atmasını istedi.

AK Parti adayı Uğur da işadamlarının THY-Anadolujet-Borajet koordinesinde başlayan Balıkesir-Ankara uçak seferlerine sahip çıkıp destek vermesi gerektiğine dikkat çekti. "Geçmişte kötü bir tecrübemiz var." diyen Uğur, "Daha önce İZAir ile seferler yapıldı ancak yeterli ilgi olmayınca sadece iki ay kadar sürdü. İşadamlarımız bu fırsatı kaçırmasın. Borajet‘in dört uçağı var, 20‘den fazla şehre hizmet veriyor. Yaz sezonu dolayısıyla her gün sabah akşam Körfez Havalanı‘ndan İstanbul ve Ankara‘ya sefer yapılacak. Eylül ayından itibaren Balıkesir‘e her gün sefer koyulması planlanıyor. Ayrıca Borajet, yıl sonunda yeni alacağı bir uçağını Balıkesir‘e sabah erken ve akşam geç saatte sefere koyacak. Bu arada Körfez Havaalanı uluslararası uçuşlara da açılıyor. İlk uçak, 17 Haziran 2011‘de bir Fransız kafilesi getirecek. Uluslararası terminal binasının ihalesi yapıldı. Yurtdışına açılan bir kapımız oldu. Körfez yolumuz da yapılıyor, artık 45 dakikada havaalanına ulaşılabilecek. Türkiye‘de uçakla seyahat eden kişi sayısı 120 milyonu bulmuş. Eskiden uçakla seyahat lükstü." dedi.

Türkiye‘nin 2023 yılı hedefleri ve ihracat rakamları hakkında da bilgiler veren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Uğur, 1980‘lerde ihracatın 3 milyar dolar olduğunu, yüzde 80‘inin tarıma dayandığını hatırlatarak şunları kaydetti: "Türkiye, geçen yıl 17,3 milyar dolar otomotiv ihracatı yapmış, bu yıl ise 24 milyar dolar bekleniyor. İnşallah yapılan hesaplamalarda, 2023 yılında 500 milyar dolarlık ihracat hedefleniyor. Eskiden 80 sente muhtaçtık, bugünse Yunanistan bize doğalgaz borcunu ödeyemeyecek duruma gelmiş."