Tülov Kursu İle Üretilen Eserler Yıl Sonu Sergisiyle Görücüye Çıktı

Konak Belediyesi‘nin katkı ve desteğiyle Türkiye Tanıtım Araştırma, Demokrasi ve Laik Oluşum Vakfı‘nda(TÜLOV) ücretsiz olarak açılan Meslek Edindirme Kursları‘nda, kadınların bir yıl boyunca ürettiği el emeği göz nuru eserler, TÜLOV Merkezi‘nde yılsonu sergisiyle görücüye çıktı.

Tülov Kursu İle Üretilen Eserler Yıl Sonu Sergisiyle Görücüye Çıktı
TÜLOV Merkezi‘nde iki katın tamamını ve bahçesini dolduran yüzlerce el sanatı, ahşap boyama, makine nakışı, ev aksesuarları, giyim, iğne oyası, çini, takı, tel kırma, cam, resim, kurdele nakışı, resim, cam, vitray, seramik gibi ürünlerin yer aldığı sergi açılışına Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, sanatçı Müjde Ar ve eşi Kültür eski Bakanı Ercan Karakaş, Sivil toplum kuruluşlarının başkan ve üyeleri, mahalle muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

2002 yılında Hakan Tartan‘ın da kurucuları arasında yer aldığı TÜLOV, Mithatpaşa Mahallesi‘nde Konak Belediyesi tarafından restore edilen tarihi binada bu yıl en geniş katılımlı kurslarını verdi. Ev hanımlarının el emeğini yaratıcılıklarıyla birleştirerek ortaya çıkardıkları sanat eseri niteliğindeki ürünlerin sergilendiği TÜLOV Merkezi‘nde konuşma yapan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, “Kadının içinde olduğu her proje daha anlamlı; kadının güçlendiği her toplum daha gelişmiş; kadının elinin değdiği her yer daha bereketli oluyor” dedi. TÜLOV‘un kendisi için ayrı bir yeri olduğuna değinen Başkan Tartan harabe halinden yepyeni bir yaşam alanına çevirdikleri TÜLOV Merkezi Binası‘nın her karesinde emek olduğunu vurguladı ve “Sizler yıllardır buraya kendi eviniz gibi sahip çıkarak bir Sevgi Evi oluşturdunuz. Burası sadece bir üretim merkezi değil aynı zamanda dostlarla birlikte dertlerin paylaşıldığı, hoş sohbetlerin yaşandığı bir terapi merkezi” dedi. Katılımcıların sertifikalarına kavuştuğu TÜLOV Merkezi 2010-2011 yılı kursları sergi açılışında kursiyerler belgelerini Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan ve Türk Sinemasının duayen ismi Müjde Ar‘dan aldılar.

Kadın haklarına verdiği önemle kadınların sesi olan Müjde Ar, ev hanımlarının mucizeler yarattığına dikkat çekerek “Burada yeteneklerini sergileyebilen, mutlu ve özgüvenli kadınlar görmek umut veriyor” dedi. Şarkılar, kadın zeybeklerin gösterileri, tiyatral sunumlar ve bol kahkahalı neşeli saatlerin yaşandığı sergi açılışında kursiyerler kendilerini sosyal yaşamın içerisine dahil eden ve kurslara devam etmelerini destekleyen Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan‘a teşekkürlerini ilettiler.

de dostluklar kuruyoruz.

Kaynak: İHA