MHP kasetleri skandalı (www.farkliulkuculuk.com MHP kasetlerini yayınladı)

MHP kasetleri peşpeşe istifalara neden oldu. MHP kaset skandalı ile zor günler yaşıyor. "Farklı ülkücüler" www.farkliulkuculuk.com isimli sitenin MHP'nin 6 genel başkan yardımcısı ile ilgili "ahlaksız ilişki" iddiaları doğru çıktı.Farklı ülkücülük MHP kasetlerini daha öncede yayınlanmıştı.

MHP kasetleri istifa getirdi. MHP kaset skandalı ile zor günler geçiriyor. MHP Mehmet Ekici kaset skandalı ortalığı karıştırdı. www.farkliulkuculuk.com sitesi MHP kasetlerini yayınlayınca istifalar peşpeşe geldi. Farklı ülkücülük MHP kasetlerini daha öncede yayınlanmıştı.MHP kasetleri peşpeşe istifalara neden oldu. MHP kaset skandalı ile zor günler yaşıyor. "Farklı ülkücüler" www.farkliulkuculuk.com isimli sitenin MHP'nin 6 genel başkan yardımcısı ile ilgili "ahlaksız ilişki" iddiaları doğru çıktı.Farklı ülkücülük MHP kasetlerini daha öncede yayınlanmıştı.

MHP’de kadınlarla özel görüntüleri nedeniyle 4 yöneticinin istifasının ardından ortaya çıkan yeni bir kasetten sonra Cihan Pacacı, Deniz Bölükbaşı, Mehmet Ekici, Osman Çakır, Ümit Şafak ve Mehmet Taytak da istifa etti

MHP’de, yöneticilerin evlilik dışı özel hayat görüntülerinin kamuoyuna sızdırılmasıyla başlayan sarsıntı büyüyor. Kadınlarla özel görüntüleri nedeniyle 4 yöneticisinin istifasını alan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, kaseti olduğu söylenen 6 yardımcısı için, “Görüntüleri çıkarsa istifalarını alırım” açıklamasının ardından, Farklı Ülkücülük isimli grup, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici’nin görüntülerini internete yükledi. Grubun, 5 ismin görüntüleri için “bekleyin” mesajı vermesinin ardından MHP’de 6 istifa peşpeşe geldi. MHP Genel Sekreteri Cihan Pacacı, MHP Genel Başkan Yardıcıları Deniz Bölükbaşı, Mehmet Ekici, Osman Çakır, Ümit Şafak ve MHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Taytak birbiri ardına istifa etti.

MHP KASET SKANDALI VİDEO 1 TIKLAYINIZ
MHP KASET SKANDALI VİDEO 2 TIKLAYINIZ
MHP KASET SKANDALI VİDEO 3 TIKLAYINIZ
MHP KASET SKANDALI VİDEO 4 TIKLAYINIZ
MHP KASET SKANDALI VİDEO 5 TIKLAYINIZ
MHP KASET SKANDALI VİDEO 6 TIKLAYINIZ
MHP KASET SKANDALI VİDEO 7 TIKLAYINIZ
MHP KASET SKANDALI VİDEO 8 TIKLAYINIZ
MHP KASET SKANDALI VİDEO 9 TIKLAYINIZ


MHP kasetleri skandalı (www.farkliulkuculuk.com MHP kasetlerini yayınladı)

DOĞRU KARŞILAYAMAYIZ
Kaset içinde yer alan görüntüleri savunmanın mümkün olmadığını dile getiren Yeniçeri “ Biz bir ahlak inanç ve değerler sistemine sahip bir toplumuz ve böyle bir anlayışa sahibiz. Ahlaki zafiyetleri bulunan ve kendini taşıyamayan, iradesini kontrol edemeyen bir takım insanların yaptıkları şeyler herkesi üzer ve bununda doğru bulunması veya doğru karşılanması söz konusu olamaz.” dedi

Meydan okumuştu

Farklı Ülkücülük adlı site, geçtiğimiz hafta Bahçeli’ye parti yöneticisi 6 isim hakkında yeni görüntülerin olduğunu, istifa etmemesi halinde bu kasetleri yayınlayacağı tehdidinde bulunmuştu. Bütün sorumluluğunu üstüne aldığını açıklayan Bahçeli, “Kimin elinde ne kaset varsa, ne bilgi varsa kamuoyunu duyursun” demişti.

Televizyonda açıklayınca

Bahçeli önceki akşam CNNTürk’de, “4 yöneticinizin istifasını aldınız, 6’sı içinde aynı işlemi yapar mısınız?” sorusuna, “Eğer MHP’yi duruşuyla önemli sıkıntıya koyacak ortam olursa bundan sonra olanları gözardı edecek durumda değiliz. Diyorum ki: hodri meydan. Elinizde ne varsa açıklayın” yanıtını verdi. Bahçeli’nin bu açıklamasından saatler sonra site yeni kaseti internete koydu.

Site, Ekici’nin bir kadınla özel görüntülerini yayınladı. Site, Paçacı, Bölükbaşı, Çakır, Şafak ve Taytak’a ise “Partiyi yıpratmak istemiyorlarsa istifa etmeleri” çağrısında bulundu. Site, istifa edenlerin görüntülerini yayınlamayacağını duyurdu.

Partiden uyarı geldi

Görüntülerin sabah 06.00 sıralarında siteye konulmasının ardından MHP Genel Merkezi’nde bu siteleri izlemekle görevlendirilen çalışanlar tarafından saat 07.00 sularında durum Bahçeli’nin Özel Kalemi’ne bildirildi. Özel Kalem de hemen Bahçeli’yi Nevşehir gezisi öncesinde bilgilendirdi. Görüntülerin yayınlanmasının ardından, sitede ismi geçenler ile Bahçeli arasında kritik bir telefon trafiği yaşandı. Başta Paçacı ve Çakır olmak üzere söz konusu isimlerle telefon görüşmeleri yapan Bahçeli, “istifaları” kabul etti. Bahçeli, yöneticilerine, “Partinin yıpratılmaması önemli. Bu tezgahın hesabını 12 Haziran’da milletimiz soracak” dedi. Bahçeli ile görüşen her isim birbiri ardına istifasını kamuoyuna yazılı olarak duyurdu. Sözkonusu isimler hem partideki görevlerinden, hem parti üyeliğinden istifa ederken, milletvekili adaylığından da çekildiler.

En son Bölükbaşı

Günün ilk istifası Çakır’dan geldi. Çakır’ın istifasını, Ekici, Paçacı, Şafak ve Taytak izledi. MHP’de günün son istifası ise sitede “bomba final” denilerek kasetinin yayınlanacağı ifade edilen Bölükbaşı’ndan geldi.
Ekici istifası açıklamasında, “savaşım şimdi başlıyor” derken, Bölükbaşı, siteyi, “AKP kaynaklı siyasi suikastın maşası” olarak nitelendirdi. Seçime gidilirken tezgah ve sahte suçlamalar yapıldığını belirten Bölükbaşı, “Bu çirkin siyasi tezgahın arkasındaki yurtiçi ve yurtdışı karanlık yüzler, sürmekte olan adli soruşturmada ortaya çıkacaktır” dedi.

Partiyi rahatlatmak için

Bahçeli ise Nevşehir yolunda, “Bu insanların şahsiyetiyle uğraşmak doğru değil. Bunlar toplumda çevreleri, aileleri olan insanlar” diye konuştu. Bahçeli istifaları kendisinin isteyip istemediği konusunda ise, “Partiyi rahatlatmak için istifa ettiler” karşılığını verdi. MHP’deki istifa sayısı 10’a ulaştı. Bunlardan 9’u Başkanlık Divanı üyesi, 1’i de İstanbul’dan seçilebilecek sırada milletvekili adayı idi. 9 yöneticinin istifasıyla Bahçeli ile birlikte 16 kişi olan Başkanlık Divanı’nda 6 yönetici kaldı.
Bahçeli, boşalan Başkanlık Divanı üyeliklerine atamayı ise seçimden sonra toplayacağı ilk MYK’da gerçekleştirecek.

Metin Çobanoğlu video, Recai Yıldırım video, Bülent Didinmez video, Mehmet Ekici video, Osman Çakır video, Ümit Şafak video, Deniz Bölükbaşı video, Genel Sekreter Cihan Paçacı video, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Taytak video, İhsan Barutçu video kasetleri gündeme bomba gibi düştü.

İstifacıların yerine atama yapılıyor

MHP'de Başkanlık Divanı'ndan istifalar nedeniyle boşalan koltuklar 2 gün içinde dolacak. Bazı parti yöneticileri ile ilgili olarak internet sitelerinden yapılan yayınlar sonrası Başkanlık Divanı'nın 15 üyesinden 9'u istifa eden MHP'de, yeni isimler vitrine bu hafta çıkıyor. Daha önce seçime kadar mevcut kadro ile gitmeyi planlayan Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin, parti tüzüğü gereği yeni Başkanlık Divanı üyelerini belirleme yetkisi bulunuyor. Divan'ın 8 üye ile toplanabilmesi nedeniyle, seçim sonrasına bırakılması düşünülen yeni divan oluşumunun erkene alınması gündeme geldi.

Bazı genel başkan yardımcılıklarının zaten vekilleri de vardı. Ancak vekili bulunmayan koltukların boş kalmaması kararı verildi. Özellikle partinin harcamalarından sorumlu ekonomik işler ile teşkilattan sorumlu ve yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcılıklarının boş olmasının sakıncalar yaratabileceği görüşü belirginleşti. Bu nedenle, Bahçeli'nin Başkanlık Divanı'nın yeni üyelerini en kısa sürede belirleyeceği öğrenildi. Merkez Yönetim Kurulu (MYK) içinden seçilecek üyelerin bugün ya da yarın açıklanacağı ifade edilirken, yoğun miting programı nedeniyle sarkma da olabileceği kaydedildi.

Başkanlık Divanı'nın yeni üyelerinin bu hafta içinde belirlenmesine kesin gözüyle bakılıyor. Kaset görüntüleri sonrasında görevlerinden ayrılan ve milletvekili adaylıklarından çekilen MHP'lilerin isim ve fotoğrafları da partinin internet sitesinden çıkarıldı. Böylece MHP Başkanlık Divanı'nda Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin dışında Faruk Bal, İsmet Büyükataman, Münir Kutluata, Tuncay Toskay, Edip Semih Yalçın ve Muzaffer Çakmaklı'dan oluşan 6 kişi kaldı.