Fethiye Belediyesi Zabıta Ekipleri Dilenci Avına Çıktı

Fethiye Belediyesi zabıta ekipleri, turizm sezonunun başlaması ile özellikle turistlerin yoğun olarak yaşadığı bölgelerde dilenci operasyonlarını sıklaştırdı.

Fethiye Belediyesi zabıta ekipleri, turizm sezonunun başlaması ile özellikle turistlerin yoğun olarak yaşadığı bölgelerde dilenci operasyonlarını sıklaştırdı.

Fethiye Belediyesi zabıta ekipleri, şehir dışından gelerek Muğla'nın Fethiye ilçesindeki turistik mekanlara dadanan dilencilere geçit vermiyor. Zabıta ekipleri turistlerin yoğun olarak bulunduğu bölgelerde çalışma başlattı. Şehir merkezi ve Ölüdeniz’e gidiş yolunda bulunan Ovacık köprüsü mevkiinde yapılan dilenci operasyonunda 5 dilenci yakalandı. Yapılan kimlik kontrolünde il dışından geldikleri tespit edilen dilencilerin Fethiye’ye ye yakın çevre illerden gelmesi dikkat çekti. Topladıkları paralara el konulan ve kabahatler kanunu çerçevesinde para cezası kesilen dilencilerin Denizli, Uşak, Çanakkale ve Burdur nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi. Zabıta ekiplerinin operasyonu ile yakalanan beş dilenci, yapılan işlemlerin ardından şehir dışına gönderildi.

Konu hakkında açıklama yapan Fethiye Belediyesi Zabıta Müdürü Halime Ok, insanların duygularıyla oynayan dilencilere geçit vermeyeceklerini söyledi. Turizm sezonunun başladığını ve Fethiye'ye yerli yabancı turistlerin gelmeye başladığını hatırlatan Ok, "Fethiye'nin imajına zarar veren dilencilere yönelik affımız olmayacak. Yalnız Fethiyeliler'den de bu duygu sömürüsüne prim vermemelerini istiyoruz. İlçemizde dilenciliğin önüne geçilmesi için bize yardımcı olmaları gerekir." dedi.