Cumhurbaşkanı Gül 'Taş Mektep'i ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ziyaret ettiği Ankara Atatürk Lisesi'nde öğrencilere nasihatte bulunarak, "Sizlerin eğer büyük çalışma azmi olmazsa, bütün bu imkanlar birazcık israf olmuş olur" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül 'Taş Mektep'i ziyaret etti
Gül, ‘Taş Mektep‘ olarak bilinen Ankara Atatürk Lisesi‘ni ziyaret etti. Kuruluşun 125.yıldönümünü kutlayan okula gelişinde öğrencilerin sevgi gösterisiyle karşılanan Gül, daha sonra okul hakkında yetkililerden brifing aldı. Okul salonunda gerçekleşen kutlama töreninde konuşan Gül, kendisine yapılan daveti büyük bir mutlulukla kabul ettiğini belirterek, "Çünkü Türkiye‘de 125. kuruluş yıldönümünü kutlayan kaç tane lise var? Çok az. Bunlardan bir tanesi de, en seçkinlerinden birisi de bu lisedir.

Dolayısıyla, devletimizin kurucusu Büyük Atatürk‘ün ismini taşıyan böyle bir liseyi ziyaret etmem gerekir dedim" diye konuştu.

Atatürk Lisesi‘nde çok değerli insanların yetiştirdiğine işaret eden Gül, öğrencilere, "Ne kadar gurur duysanız azdır. İnanıyorum ki ileri de, sizlerin arasından da isimleri zikredilenler, başarıları herkes tarafından sahiplenen çok değerli kişiler çıkacaktır" dedi.

‘Taş Mektep‘ olarak anılan bu lisenin, 125 yılda çok önemli mezunlar verdiğini ifade eden Gül, şunları kaydetti:

"Eskiden çok meşhur olan ama bugün o değeri kaybetmiş bir çok kurum var. Çok gururlanmanız gerekir ki, eskiden meşhur ve ismi önde olan bir lise iseniz, bugün de aynı şekilde, çok değerli, herkesin okumak için yarıştığı, mezunlarının daima başarılı olduğu, Türkiye‘nin en seçkin liselerinden birisi olmayı devam ettiriyor, ismine yakışır şekildi."

"ÜNİVERTESİYE UNUTUR, LİSE ÇAĞLARIMI HATIRLARIM"

Devlet imkanlarının yanında, okulların biraz daha öne çıkmaları için onlara ayrı bir ‘sahiplilik‘ gerektiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, bu çerçevede yıllar önce kurulan Ankara Lisesi Eğitim Vakfı‘nın önemli bir görev üstlenerek, devletin yetişemediği konularda önemli faaliyetler yürüttüğünü kaydetti. Gül, diğer okullarda da buna benzer faaliyetlerin yürütülmesi gerektiğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Buradan bir çağrı yapmak istiyorum; başka okullarda aynı tip faaliyetlere girmeliler. Kimse unutmamalı mezun olduğu okulu. Bende unutmam doğrusu. Bende, nasıl Atatürk Lisesi ‘Taş Mektep‘ olarak bilinirse, vaktiyle Kayseri‘de de aynı şekilde bir ‘Taş Mektep‘ olarak bilinen Kayseri Lisesi‘nden mezun oldum. Aynı duyguları yaşarım. Bazen üniversiteyi unuturum, liseli çağlarımı hatırlarım. Çünkü, liseli olmak daha ayrı bir duygu. Onun için diğer okullarda da, mezunların okullarına sahip çıkmaları için

vakıflar ve dernekler kurmaları ve oralarda birazcık enerjilerini harcamalarını çok isterim. Çünkü sadece devletin yaptıkları yetmiyor. Ona ilave bazı çabalar olursa, o zaman çok daha güzel neticeler elde ediliyor."

ÖĞRENCİLERE NASİHATLER

Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasının son bölümünde öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Çocukların yetişmesi için ailelerin ve devletin sağladığı imkanlara işaret eden Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Aileleriniz için birinci öncelik, çocuklarının en iyi şekilde yetişmesi. Sizler için her türlü fedakarlığı yaparlar. İkincisi, devletin bütün imkanları, öğretmenlerininiz çabaları...Bütün bunlar sizlerin en iyi şekilde yetişmeniz için büyük çabalardır. Ama bunlar yetmez. Bunlara sizin büyük gayretiniz ve sizinde çok büyük çalışma azminiz gerekli. Sizlerin eğer büyük çalışma azmi olmazsa, bütün bu imkanlar birazcık israf olmuş olur. Unutmayın ki, esas her şeyin temelini bu çağlarda alacaksınızdır. Lise

çağında ne öğreniyorsanız, ileride bunun faydasını göreceksiniz. Bugün okumanız gerekeni, bugün bilmeniz gerekeni ileride öğrenemezsiniz. Dersleriniz dışında çok kitap okumalısınız. Muhakkak ki, bilginin yanında sağlam bir karakterin olması, iyi bir kişiliğin olması da çok önemlidir. O bakımdan bir tarafından kendi milli, manevi değerlerimiz, diğer taraftan da bütün dünyaya açık olmak gerekmektedir."

Gül, konuşmasının ardından çeşitli alanlarda başarılı olan öğrencilere ödül verdi. Gül, okuldan ayrılırken de öğrencilerin sevgi gösterileri eşliğinde ayrıldı.

Kaynak: İHA