Türksever’E ‘En İyi Kadın Komedi Oyuncusu’ Ödülü

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu sanatçısı Nihal Türksever, ‘Kaynanam Nasıl Kudurdu?’ adlı oyundaki performansıyla, ‘XI. Direklerarası Seyircileri Ödülleri’ jürisi tarafından ‘en iyi komedi kadın oyuncu’ ödülüne layık görüldü.

Türksever’E ‘En İyi Kadın Komedi Oyuncusu’ Ödülü
Bursalı sanatseverlere tiyatro sanatının en gözde örneklerini sunan Şehir Tiyatrosu, başarılarına yenilerini ekliyor. Şehir Tiyatrosu sanatçılarından Nihal Türksever, ‘XI. Direklerarası Seyircileri Ödülleri’nde ‘en iyi komedi kadın oyuncu’ ödülüne layık görüldü. Türksever, Şehir Tiyatrosu’nun bu sezon en beğenilen komedilerinden olan ve Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın kaleme aldığı ‘Kaynanam Nasıl Kudurdu?’ oyunundaki ‘hizmetçi’ rolüyle dikkatleri üzerine çekti. Türksever, ödülünü 7 Haziran Salı günü İstanbul’da Kozyatağı Kültür Merkezi’nde düzenlenecek törende alacak.

Direklerarası Seyircileri, 2010-2011 sanat sezonunda Türkiye’de ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde 341 oyunu izleyerek ‘performans’ ve ‘tasarım’ kategorilerinde en başarılı buldukları sanatçıları belirledi.

Şehir Tiyatrosu sanatçısı Nihal Türksever’in yanı sıra Bursa’da ‘en iyi erkek oyuncu’ ödülü Bursa Devlet Tiyatrosu’nda ‘Bu da Benim Karım’ oyununda rol alan Taner Turan’a, ‘en iyi kadın oyuncu’ ödülü de Nilüfer Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nda ‘Olağan Mucizeler’ oyunuyla Begüm Kütük Yaşaroğlu’na verildi.

Kaynak: İHA