Vali Savaş: Engellileri Sosyal Hayata Kazandırmak Herkesin Görevi

Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, toplumun her katmanından destek sağlanarak engellilerin sosyal hayata kazandırılmasının önemli bir görev olduğunu söyledi.

Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, toplumun her katmanından destek sağlanarak engellilerin sosyal hayata kazandırılmasının önemli bir görev olduğunu söyledi.

    Tüm Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen ‘Umuda Bir Adım‘ adlı programa, Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş’ın yanı sıra Garnizon Komutanı Jandarma Albay Turgay Aras, İl Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Yıldırım ve çok sayıda davetli katıldı.

    Vali Savaş, burada yaptığı konuşmada, güzel ve anlamlı bir etkinliğe katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Savaş, programın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

    Toplumda herkesin birbirini olduğu gibi kabul etmesi gerektiğine işaret eden Savaş, engellilere toplumun her katmanından destek sağlanarak onların sosyal hayata kazandırılmasının önemli bir görev olduğunu ifade etti.

    Sosyal devlet ilkesinden yola çıkılarak devletin üzerine düşen görevi yerine getirmeye çalıştığını kaydeden Savaş, ‘‘Devletimizin engelli ailelere yönelik uygulamaları ile onlara önemli ölçüde hem maddi hem de manevi destek veriliyor. Artık aileler çocuklarını evlere hapis edip saklamak yerine çocuğumu topluma nasıl kazandırırım diye düşünmeye başladı.‘‘ dedi.

    Engelli öğrencilerin hazırladıkları gösteriler ile devam eden programın sonunda Savaş, derneğe katkı sağlayan vatandaşlara plaket verdi.