Ürgüp’Te 1.Uluslararası Gençlik, Kültür Ve Doğa Festivali

Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Başdere beldesinde, "1. Uluslar Arası Gençlik Kültür ve Doğa Festivali" yapıldı.

Ürgüp’Te 1.Uluslararası Gençlik, Kültür Ve Doğa Festivali
Ürgüp ilçesine bağlı Başdere beldesinde bu yıl ilki gerçekleştirilen uluslar arası festival, oldukça renkli ve hareketli geçti. Festival sabah saatlerinde Başdere beldesindeki bin 500 rakımlı tepelik alana 4 bin 700 adet çam ağacının dikilmesi ve uçurtma yarışmasının gerçekleştirilmesiyle başladı. Festivalin açılışına, Amerikan Büyükelçiliğinde görev yapan ve Ankara‘da yaşayan yabancı konukların yanı sıra Ürgüp Kaymakamı Tuğba Yılmaz, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Ürgüp İlçe Müftüsü Kemal Topcu, Nevşehir AK Parti milletvekili adayları, bazı ilçe ve belde belediye başkanları, Ürgüp Lisesi ve Ürgüp Meslek Lisesi öğrencileri ile vatandaşlar katıldı.

Festival, daha sonra Başdere Belediyesi‘ne ait parkta bulunan alanda gerçekleştirilen program ile devam etti. Programda, Başdere Belediye Başkanı Mustafa Karaman, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız ve Ürgüp İlçe Kaymakamı Tuğba Yılmaz birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından, Ürgüp Meslek Lisesi öğrencileri halk oyunları gösterilerini sundu. Nevşehirli olan Türk Halk Müziğinin sevilen genç sesi Serkan Vural‘ın verdiği konserde gençlerin yanı sıra, yeni evlenen ve festivale gelinlik ve damatlıkları ile katılan Meryem ve Ahmet Dilek çifti, Amerikan konsolosluğundan gelen misafirler ve Ürgüp 80. Yıl Hanife-Memiş Aksoy Rehabilitasyon merkezi sakinleri birlikte eğlendi.

Başdere İlköğretim Okulu anasınıfı öğrencileri ve ilköğretim birinci sınıfta okuyan öğrencilerin sunduğu dans gösterilerinin ardından, festivalin gerçekleşmesinde emeği geçen ve festivale katılarak onurlandıran misafirlere plaket verildi.

Festival boyunca gelen tüm konuklara yöresel yemek ikramı ve Başdereli bayanlar tarafından hazırlanan gözleme ikramı yapıldı.

(MÖZ-SİB)

Kaynak: İHA