Aşırı Hızlı Otomobil, 12 Yaşındaki Merter‘in Ölümüne Sebep Oldu

İzmir‘in Karşıyaka ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 12 yaşındaki Merter Yılmaz hayatını kaybetti, annesi, babası ve teyzesi ise yaralandı.

İzmir‘in Karşıyaka ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 12 yaşındaki Merter Yılmaz hayatını kaybetti, annesi, babası ve teyzesi ise yaralandı. Başarılı bir karikatürist adayı olan Merter, bir sosyal paylaşım sitesinde, saatte 180 kilometre hızla giden bir otomobilin hız kadranının fotoğrafını yayınlayarak aşırı hıza dikkat çekmişti. İlköğretim öğrencisi Yılmaz, aşırı hızla gelen bir otomobilin, içinde bulunduğu minibüse arkadan çarpması sonucu araçtan fırlayarak hayata gözlerini yumdu.

Kaza, Altınyol mevkisinde saat 22.30 sıralarında meydana geldi. Bayraklı ilçesinde oturan, demir çelik fabrikasından emekli Ertuğrul Yılmaz (50), eşi İlknur Yılmaz (40), oğlu Merter Yılmaz ve baldız Binnur Coşkun (28) ile birlikte kendi minibüsüyle Karşıyaka‘daki kayınbiraderinin evine oturmaya gitti. Yılmaz‘ın kullandığı 35 U 9118 plakalı minibüse, arkasından gelen ve aşırı hızlı olduğu iddia edilen Mehmet C. yönetimindeki 35 HRE 82 plakalı otomobil çarptı. Kontrolden çıkan minibüs, yolun ortasındaki bariyerleri aşarak karşı şeride geçti. Bu sırada yolda seyreden Gülizar K.‘nin kullandığı 35 HM 0739 plakalı araba da kazaya karıştı. Minibüsün ön koltuğunda oturduğu ileri sürülen, Süleyman Eczacıbaşı İlköğretim Okulu öğrencisi Merter Yılmaz, ön camdan dışarıya fırlayarak ağır yaralandı. Kazayı gören diğer sürücülerin haber vermesiyle olay yerine kısa sürede cankurtaran ve polis ekipleri ulaştı. Sağlık ekibi tarafından yapılan ilk müdahalelerden sonra Merter Yılmaz ve annesi İlknur Yılmaz Karşıyaka Devlet Hastanesi‘ne, Ertuğrul Yılmaz Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi‘ne, Binnur Coşkun ise Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi‘ne kaldırıldı. Küçük Merter, hastaneye ulaşamadan yolda hayatını kaybetti. Anne, baba ve teyzesi ise tedavi altına alındı. Her üç yaralının da hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Diğer iki aracın sürücüsü ise kazayı yara almadan atlattı. Minibüse arkadan çarparak kazaya sebep olduğu iddiasıyla gözaltına alınan otomobilin sürücüsünün alkolsüz olduğu bildirildi.

Ölümüyle yakınlarını gözyaşına boğan Merter Yılmaz, hayat dolu bir çocuktu. Fanatik bir Fenerbahçe taraftarıydı. Karikatür çizmeyi de çok seviyordu. Facebook sitesindeki profilinde karikatürleri yayınlayan Yılmaz, İzmir‘deki okullararası karikatür yarışmasında birinci oldu.