Tarihi Okul Kültür Merkezi Oldu

Kütahya Simav’da Cumhuriyet döneminde yapılan ve Kültür Bakanlığı ile belediyenin iş birliği ile onarılan Demirciköy Beldesinde ki 88 yıllık tarihi okul düzenlenen törenle Kültür Merkezi‘ne dönüştürüldü.

Tarihi Okul Kültür Merkezi Oldu
Kültür Merkezinin açılışına Simav Kaymakamı Yüksel Ünal, Kütahya Milletvekili Alim Işık, Simav Belediye Başkan Yardımcısı Doğan Eren, Simav İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirikçi, siyasi partilerin ilçe başkanları, Ak Parti Kütahya Milletvekili Adayı Uzman Dr. Bediha Türkyılmaz, Demirciköy Belediye Başkanı Mustafa Çetin, belde belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu yöneticileri, çalışan ve emekli eğitimciler, vatandaşlar ile Müzik Eğitimcileri Derneği (MÜZED) üyeleri hazır bulundu.

Kaymakamı Yüksel Ünal, meslek hayatında ilk kez bir beldede kültür merkezi açtığını söyledi. ABD’nin Irak Savaşında ilk bombaladığı yerin Irak Müzesi olduğunu açıklayan kaymakam Ünal, Demirciköylüler’in, Simavlıların tarihine sahip çıkmalarının en güzel kanıtı, Demirciköy Kültür Merkezi ve içinde sergilenenlerdir” ifadesi kullandı.

Cumhuriyetin ilan edildiği 1923 yılında taş ve ahşap malzeme kullanılarak yapılan tarihi binanın hasar yerlerinin aslına uygun bir biçimde restore edilerek tekrar halkın kullanımına açıldığını belirten Demirciköy Belediye Başkanı Mustafa Çetin ise, "Tarihi okul binamızı restore ettirdik. Bu Kültür Merkezi beldemizin 610 yıllık tarihini ve kültürünü yaşatacak” dedi.

Daha sonra Demirciköy Kültür Merkezinin müze haline getirilmesinde katkıları bulunanlara protokol üyeleri tarafından plaket verildi. Ardından ise MÜZED üyeleri 170 Simavlı çocuktan oluşan koro ile belde halkına unutulmaz bir konser verdi.

Simav kaymakamı Yüksel Ünal vatandaşlarla birlikte Demirciköy Kültür Merkezinde sergilenen geçmişe ait ahşap, demir ve ağaçtan yapılan yüzlerce araç ve gereci inceledi.

Kaynak: İHA