Şahinbey Belediyesi Meclis Toplantısı Yapıldı

Şahinbey Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısının birinci oturumu Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu başkanlığında yapıldı.

Kentsel dönüşüm ve gelişim projesi kapsamında havaalanı yolunu Burç kavşağına bağlayacak olan Yeşilvadi Projesi‘nin Bakanlar Kurulu‘ndan onayının çıkararak, Resmi Gazetede yayınlandığını kaydeden Başkan Tahmazoğlu, “13 kilometre uzunluğunda ve 50 metre genişliğindeki yol çalışmasına ek olarak yol boyunca 1 milyon 700 bin metrekarelik yeşil alan çalışmasını birlikte yürütüleceğiz. Ayrıca bölgede kaçak yapılaşmanın önüne geçmek adına bölge imara açılarak, yüksek katlı binaların yapılması sağlanacak. Projenin 2,5 kilometrelik kısmında kamulaştırma çalışmasını tamamladık. Büyükşehir Belediyemizle birlikte çalışmalara başlayacağız” dedi.

Etiler‘de 296 ve Serinevler Mahallesi‘nde 300 konut çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini ifade eden Başkan Tahmazoğlu, “İlçe genelinde asfalt kaplama, yama ve kilittaşı çalışmamız devam ediyor. Hizmeti vatandaşın ayağına götüren belediyemiz ilçemize yeni bağlanan mahallelerimizde kilittaşı çalışmamızı sürdürüyoruz. Gündoğdu Mahallemizde 12 evin kamulaştırmasını yaparak, 50 yıldır çıkmaz olan Hüseyin ve Yokuş çıkmazlarının önünü açtık. Metruk yapıları temizlemeye devam ediyoruz. Yine görevi başında vefat eden Başkan Yardımcımız Yaşar Torun‘un adını verdiğimiz Yaşar Torun Gençlik Merkezi‘nin temelini attık. Tesisimiz 2011 yılında hizmete sunulacak. Beydilli, 60. Yıl ve Dumlupınar sosyal tesislerimizin inşaatları devam ediyor. Şahinbey Parkımıza yapılan teleferiğin istasyon binaları tamamlandı, teleferikte deneme sürüşleri devam ediyor. TSE‘li hizmet sunan belediyemiz ISO 9001:2008 kalite yönetim sistemi belgesi aldı. Kutlu doğum haftası etkinlikleri kapsamında Dival sergisi açtık. Senai Demirci sohbet programı düzenledik. Hoş geldin bebek projesiyle doğumdan başlayarak ölüme kadar hizmet üreten belediyemiz yeni doğum yapan aileleri evlerinde ziyaret ederek bilgiler veriyor ve çocuklara battaniye ile bebek takımı hediye ediyor. 23 Nisan etkinlikleri kapsamında sosyal tesislerimizde eğitim gören 110 anasınıfı öğrencimiz etkinlik düzenledi. Yine sporda bilek güreşi sporcumuz Şakire Annaç Türkiye birincisi oldu” diye konuştu.

1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla tüm çalışanlarının bayramını da kutlayan Başkan Tahmazoğlu, Türkiye geneli yapılan kutlamalarda olay çıkmamasından dolayı sendika görevlilerine ve işçilere teşekkür etti. Tahmazoğlu, “Bizim inancımız ve kültürümüz gereği personelimizin alnının teri kurumadan emeğinin verilmesidir. Göreve geldiğimiz günden bu yana bu yönde çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA