Yahşihan Yoğurt Festivali‘ne Büyük İlgi

Kırıkkale‘nin Yahşihan ilçesinde ilk kez düzenlenen Yoğurt Festivali büyük ilgi gördü. Dereceye giren yoğurtları yapanlar altınla ödüllendirildi. Jüri, 56 yoğurt arasında seçim yapmakta zorlandı.

Kırıkkale‘nin Yahşihan ilçesinde ilk kez düzenlenen Yoğurt Festivali büyük ilgi gördü. Dereceye giren yoğurtları yapanlar altınla ödüllendirildi. Jüri, 56 yoğurt arasında seçim yapmakta zorlandı.

Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan festivalde, ses sanatçıları Orhan Ölmez, Sevcan Orhan, halk oyunları ekibi, ustalar grubu ve amatör sesler programda ilgi gördü. Festivale katılan Yahşihanlılar ve çevrede yaşayan vatandaşlar eğlenceli bir gece geçirdi.

Yahşihan ilçesinde düzenlenen Yoğurt Festivali‘ne eski İçişleri Bakanı AK Parti Kırıkkale Milletvekili adayı Beşir Atalay, eski Emniyet Genel Müdürü ve AK Parti adayı Oğuz Kağan Köksal, AK Parti Kırıkkale Milletvekili adayı Ramazan Can, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, yaptığı açıklamada, ilçe olarak hızla geliştiklerini, hükümetten daha çok hizmet almak istediklerini ifade etti. Sungur, "İlk kez düzenlediğimiz Yoğurt Festivali‘nde halkımızın birlik ve beraberlik içinde olmasını sağlarken daha modern bir ilçe haline gelmeye çalışıyoruz.” diye konuştu.

Dereceye girenlere ödüllerini veren İçişleri eski Bakanı Beşir Atalay, bir ilin ve bir ilçenin potansiyel enerjisinin festivaller ile ortaya çıktığını belirterek, “Dünyada öyle şehirler vardır ki yalnızca festivaller ile tanınmaktadır. Dünyaya açılan bu pencereler, kendilerine ait özellikleri ve kültürleri herkese sundukları için önemi çok büyüktür. Her farklı etkinlik, insanı o etkinliğin ait olduğu bölgeye çekmektedir. Kimi zaman bir müziğin sesi, kimi zaman suyun rengi insanları başka yörelere götürmektedir. Günlük yaşamımızda milyarlarca liranın yapamadığını, festivallerdeki bir müzik ezgisi, bir motif, bir gösteri, festivalde tutulan bir dost eli, içten bir gülümseme yapmaktadır. Bu nedenle festivaller bir bölgenin tanıtımında büyük bir güçtür.” şeklinde konuştu.