Başbakan Erdoğan: Kılıçdaroğlu, Ailemle İlgili İftiralar Atıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, kendisi ve ailesi ile ilgili iftiralar attığını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, kendisi ve ailesi ile ilgili iftiralar attığını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ATO’nun Vergi Rekortmenleri töreninde yaptığı konuşmada, Kılıçdaroğlu‘nun, kızının düğün davetiyesini devletin özel uçağı ile Ürdün Kralı’na gönderdiğine yönelik iddiayı hatırlatan Erdoğan, “İspat et, açıkla. Bir düğün davetiyesi neden özel uçakla gönderilir. Buna gerek var mı, hangi dönemde yaşıyoruz. Hiçbir şey bulamazsınız, kargo uçağı ile gönderirsiniz, hiçbir şey bulamazsanız bir özel temsilci ile gönderirsiniz. Bu kadar bu iş ucuzladı mı… İş adamına, ‘içinizden geçenleri söyleyemiyorsunuz’ demek, iş adamına hakaret, iş adamını korkaklıkla, dürüstlükle suçlamak değil mi?” diye konuştu.



Sistematik şekilde hakaret eden gazeteler ve yazarlar olduğunu söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti: “Kendisi miting meydanında hiçbir ilke tanımadan yalan söyleyebiliyor. Bu ülkenin Başbakanı’na en ağır küfürleri edenleri partisinden aday yapabiliyor. Bir başkası da bakıyorsunuz, bu ülkenin başbakanı, soruyorum size, bir anma törenine gider de, bir korgeneral orada ayağa kalkmaz mı? Kalkması gerekir, kalkmadığı anda bedelini öder, o ayrı bir mesele. Zaten, bedelini de ödedi. Çanakkale’de anma törenlerine gidiyoruz, bu beyefendi ayağa kalkmadı. Ondan sonra gereği yapıldı o ayrı mesele. Ama şimdi bakın gideceği yeri o da buldu. Niye, çünkü bu ülkenin değerleri ile oynayanlar var.”

Sendikalar, odalar ve borsaların her türlü eleştiriyi özgürce yaptığını kaydeden Erdoğan, “Bizim tek söylediğimiz eleştiri olsun, hakaret iftira olmasın. İftira bu kadar ucuz olmamalı, olamaz.” dedi.