Özçelik: Bahçeli’Nin Hocaefendi Hakkında Söyledikleri Kabul Edilemez

Afyonkarahisar Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) Başkanı Ramazan Özçelik, Show TV’deki Siyaset Meydanı programında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Başbakan ve Fethullah Gülen Hocaefendi‘yi PKK terör örgütüyle yan yana getirmesinin kabul edilemez bir düşünce olduğunu bildirdi.

Afyonkarahisar Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) Başkanı Ramazan Özçelik, Show TV’deki Siyaset Meydanı programında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Başbakan ve Fethullah Gülen Hocaefendi‘yi PKK terör örgütüyle yan yana getirmesinin kabul edilemez bir düşünce olduğunu bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan HÜRSİAD Başkanı Özçelik, dün akşam Devlet Bahçeli’nin Show TV‘de yayınlanan Siyaset Meydanı programında Ali Kırca’nın sorularını cevapladığını hatırlattı. Bahçeli‘nin konuşmasında ülkenin kaderine hükmetme ve MHP‘yi yıpratma konusunda Hocaefendi ve Başbakan‘ı PKK ile birlikte çalışmakla itham ettiğini belirten Özçelik, “Doğrusu böyle bir yaklaşım kaygı ve üzüntü vericidir. Ne Başbakan ne de Hocaefendi’yi PKK terör örgütüyle yan yana getirmek kabul edilemez bir düşüncedir.” dedi.

Fethullah Gülen Hocaefendinin dost ve düşmanın ittifakıyla Türkiye’nin son dönemde yetiştirdiği çok önemli din alimlerinden birisi olduğunu belirten Özçelik, açıklamasını şöyle sürdürdü:

    “Tavsiye ederek yapılmasına vesile olduğu faaliyetleriyle de sadece Türkiye’de değil dünyada da ülkemizin gururu olmuştur. Hocaefendi, devletimiz yeniden devletler muvazenesindeki yerini alsın, fakirlik, cehalet kalmasın, toplumsal huzur ve barış gelsin istiyor. Bunların olabilmesi içinde kendince önemli gördüğü hususlarda Türk insanına tavsiyelerde bulunuyor. Yaklaşık 50 yılı aşkın bir süredir bütün konuşmaları kayıt altındadır. Bugüne kadar bu milletin ve bu vatanın aleyhinde olabilecek bir cümlesi dahi olmamıştır. Böyle bir insan nasıl olur da kişilerin zaafını araştırıp televizyonlara servis edebilir. Bırakın onu, dinimizin emri ortadadır. Bir Müslüman başkasının günahını araştırmaz, ıslahına çalışır. Bence bu kaset furyası MHP camiasıyla Hocaefendi‘yi seven insanların aralarının açılmasını isteyen bir grubun işidir. Ama ne MHP grubu ne de gönüllüler hareketi bu oyuna gelmeyeceklerdir. Ülke demokrasimizin çıtası yükselmiş, milli gelirimiz her geçen gün artmaktadır. 2023 hedeflerimizi bir an önce yakalamak için neler yapabiliriz biz buna odaklanmalıyız. Dünyanın 140 ülkesine okullar açan bu gönüllüler hareketi, eğitim konusunda Türk okullarını markalaştırdı. Şimdi biz işadamları olarak bu okullardan, ticari konularda da destek almaya başladık. Bulundukları ülkelerde adeta fahri ticari ataşelik görevi de üstlenen bu okullardaki fedakar öğretmenler, ülkemizden giden iş adamlarına sahip çıkıyor, o ülkelerle bizim ülkemiz işadamları arasında ticari köprülerin de oluşmasını sağlıyorlar.”

Özçelik, seçim ortamına girilen şu günlerde herkesin aklıselim ile hareket etmesi, memleketin istikrarı, huzur ve refah seviyesinin artırılması adına fikir üretmesi, davranışlarını da ona göre şekillendirmesi gerektiğini ifade etti.