Senegal‘deki Türk Okulları, Bilim Fuarı Düzenledi

Senegal‘de faaliyet gösteren Yavuz Selim Eğitim Kurumları, öğrencilere küçük yaşta araştırma merakı uyandırmak ve bilime olanı ilgiyi artırmak için bilim fuarı düzenledi.

Senegal‘de faaliyet gösteren Yavuz Selim Eğitim Kurumları, öğrencilere küçük yaşta araştırma merakı uyandırmak ve bilime olanı ilgiyi artırmak için bilim fuarı düzenledi. Bilim Fuarı, Senegal’in Thies eyaletinde bulunan Yavuz Selim Printemps İlköğretim Okulunda yapıldı. Bilim fuarına, Belediye Başkanı, Kaymakam ve Eyalet Milli Eğitim Müdiresinin yanında birçok eğitimci ve davetli katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Printemps İlköğretim Okulu Müdürü Oğuz Aslan, fuarın öğrencilerin gelişimi açısından çok büyük önem arz ettiğini ve aynı zamanda çok ilgi gördüğünü ifade etti. Aslan, "Bilim fuarı öğrencilere daha küçük yaşlarda araştırma merakı verme, etrafımızda olan olayları sorgulayabilme kabiliyeti kazandırma ve bilime karşı ilgi uyandırma amaçlı düzenlenmiştir.’’ dedi.

Çok sayıda misafirin katıldığı açılış programında konuşma yapan Thies Belediye Başkanı Yankhoba Ditara, "Burada hem bir öğrenci velisi hem de bir sivil otorite olarak bulunuyorum. Bu okulların, topluma ve eğitime verdiği yararlı faaliyetlerinden dolayı destek vermek bizim bir sorumluluğumuzdur." şeklinde konuştu.

Programda söz alan Eyalet Milli Eğitim Müdiresi Habsatou Diallo," Bu okulların benzerlerini Türkiye’de yerinde inceledim ve Yavuz Selim Eğitim Kurumları’nın vizyonuna bir kez daha inandım ve ülkemde de şahitlik ettim.’’ dedi.



22 farklı standın yer aldığı Bilim Fuarında, öğrenciler hazırladıkları deneyleri sundu. Fuara eğitimcilerin yanısıra çevre okullardan da büyük ilgi vardı.

Fuara basın da büyük ilgi gösterdi. Yavuz Selim Eğitim Kurumları’nın faaliyetlerinden övgüyle söz edilen haberde öğrencilerin deneylerine de yer verildi. Gazete öğrencilerin bu yaşta bilimle bu kadar iç içe olmasının sevindirici olduğunu yazdı. Bu tür organizasyonların öğrencilerin bilim aşkını arttırdığını vurguladı.

Yavuz Selim Eğitim Kurumları, 2 anaokulu, 3 ilkokul ve 2 kolej olmak üzere toplam 7 okul ve iki yurt ile Senegal’de 1997 yılından bu yana eğitim faaliyetlerini sürdürüyor.