İki Kardeş Şehir Heyeti Suriye Konsolosluğu‘nu Ziyaret Etti

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile Suriye‘nin Manbej (Mumbuc) Belediyesi‘nden gelen heyet Suriye‘nin Gaziantep Konsolosluğu‘nu ziyaret etti.

İki Kardeş Şehir Heyeti Suriye Konsolosluğu‘nu Ziyaret Etti
Başkan Tahmazoğlu ile Şahinbey Belediyesi‘nin kardeş şehri olan Mumbuc Belediye Başkanı İbrahim Hilal, Suriye Valiliği Dış İlişkiler Başkanı Zafar Allush ve beraberindeki 37 kişilik heyet Suriye‘nin Gaziantep Konsolosu Haitham Saad‘ı makamında ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Saad, "Şahinbey Belediyesi‘nin daveti üzerine gelen bu heyet İki ülke arasındaki kardeşliği ifade etmek için buradalar. Ayrıca Şahinbey Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek parkın açılışına büyük heyet geldi. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu‘na şahsi çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Belediye başkanının bu çabası iki ülke arasında gerçekleşen kardeşliğin saygımızı kazanmıştır. Bunun gibi etkinlikler bölgedeki kardeş iki ülke halkının daha

çok birbirine yaklaştırmasına sebep oluyor" dedi.

Başkan Tahmazoğlu ise, "Geçen yıl Şahinbey Belediyesi ile Suriye‘nin Manbej (Mumbuc) Belediyesi arasında bir kardeş şehir protokolü imzaladık. Buradaki amacımız Türkiye ile Suriye arasındaki var olan dostluğun kardeşliğin daha da gelişmesidir. Sosyal, Kültürel alanlar başta olmak üzere ticaretin ve her alandaki işbirliğinin daha da artmasına yardımcı olmaktır. Bu vesileyle geçen yıl Suriye‘nin Mumbuc şehrini ziyaret ettik. Bugünde Mumbuc şehrinden ve Halep Vilayetinden gelen heyet ile beraberinde

Suriye‘nin folklor ekibinden oluşan bir gurupla Suriye Başkonsolosluğu‘nu ziyaret ettik. Bu protokolün imzalanmasında Başkonsolosumuzun çok büyük emeği ve katkısı oldu. Bu sebeple kendisine teşekkür ediyorum. Başkonsolosumuz Türkiye ile Suriye arasındaki işbirliğinin artması noktasında çok büyük fedakarlıklar ve çalışmalar yapıyor" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından heyet Haitham Saad‘a hediye takdim ederken program ise hatıra fotoğrafı çektirmenin ardından son buldu.

Kaynak: İHA