Ertuğrul Günay Türkiye Gazetesi İle İha Ege Temsilciliğini Ziyaret Etti

Kültür ve Turizm Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili adayı Ertuğrul Günay, İhlas Holding ve Türkiye Gazetesi İzmir temsilcisi Naci Koç ile İhlas Haber Ajansı (İHA) İzmir Bölge temsilcisi Necati Bahçeci‘yi ziyaret etti.

Bakan Günay, "Geçen günlerde ‘İzmir Barcelona olabilir‘ demiştim. Bence İzmir tarihinden ötürü Barcelona‘yı geçer Roma gibi olur" dedi.

İhlas Holding ve Türkiye Gazetesi İzmir Temsilcisi Naci Koç ile İHA İzmir Bölge temsilcisi Necati Bahçeci ile sohbet eden Bakan Günay, İzmir‘in uykusundan uyandırıldığı takdirde bölgeye de büyük bir sinerji verebileceğini söyledi.

Türkiye‘ye bakıldığında yetişmeyen ürünün olmadığını dile getiren Günay, şöyle konuştu: "Bu ürünler dünya pazarında da alıcısı yüksek olan ürünler. Böyle bir ürün, böyle bir tarih böyle bir arkeoloji. Türkiye‘de süren 111 kazımız var. 111 kazının 15‘i İzmir‘de. İzmir kültür turizmi, termal turizm ve sağlık turizminin başkenti olur. İzmir, Roma gibi bir şehir aslında. Ben Barcelona diyorum ya. Barcelona‘nın arkasında İzmir kadar tarih yok. Roma‘nın arkasında var."

Kaynak: İHA